Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzin kiri ei riittänyt, pisteet jäivät Hyvinkäälle

Pudotuspelipaikkaa takaa-ajavan Catzin vierailu Hyvinkäälle ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan. Päästä päähän aaltoillut ottelu tarjosi jännittäviä vaiheita kaikille, mutta lopulta kotijoukkue HyPo otti tärkeät sarjapisteet itselleen lukemin 74-59 (39-29) ja vaikeutti kissojen asemaa pudotuspelejä ja kevään otteluruuhkaa ajatellen.

Ensimmäinen neljännes oli molemmilta tarkkaa peliä. Virheet sotkivat Catzin otteita ja tili täyttyi jo viiden minuutin kohdalla. Tämän ansiosta HyPo pääsi kokeilemaan korintekoa viivalta 12 kertaa ja se näkyi myös pistesarakkeessa. Ensimmäisen jakson lopussa emäntien johto oli pisteen, mutta toisella jaksolla HyPo painoi kaasua ja nykäisi kymmenen pisteen kaulan Bria Gossin, Taru Tuukkasen ja Henna Salomaan vahvojen yksilösuoritusten ansiosta.

- Kolme-neljä minuuttia alussa meni hyvin. Puolustettiin tarkasti ja intensiteetti oli korkea, mutta eihän se riitä tällaista joukkuetta vastaan, myönsi Mika Haakana ottelun jälkeen. Sen jälkeen puolustettiin heikommin, mikä on sinällään erikoista, sillä yleensä pelimme on nojannut pitkälti sen varaan. Melkoista vuoristorataa siis.

Kolmannen neljänneksen alussa näytti jo siltä, että HyPo menee menojaan, kun johto kasvoi jo 15 pisteeseen. Catz ei antanut kuitenkaan periksi, vaan pisti puolustuksen ovet säppiin ja aloitti vimmatun takaa-ajon. Se jäi kuitenkin keskeneräiseksi, sillä vaikka kissat nousivatkin jo rinnalle tilanteessa 51-51, Salomaa ja Tuukkanen johdattivat hyvinkääläiset lopulta 15 pisteen voittoon 74-59.

- Lukemat eivät täysin kerro totuutta, sillä taistelimme vielä viisi minuuttia ennen loppua voitosta, Haakana harmitteli. Kolmannen neljänneksen nousu antaa luottoa tulevaisuuteen, meidän täytyy vain taistella ja tehdä entistä kovemmin töitä tästä selvitäksemme.

HyPon peli nojasi vahvasti kolmikon Goss-Salomaa-Tuukkanen varassa. Ottelun korikuningattarena hääri vahvaa syksyä pelaava Tuukkanen (24/7/2), eivätkä Salomaa (19/3/2) ja Goss (18/6/3/3 riistoa) jääneet hänestä juurikaan jälkeen. Catzin parhaimmistoa olivat tupla-tuplan saalistaneet Lena Reshetko (20/12/1) ja Chandrea Jones (16/12/6/6 riistoa), jotka saivat tukea pitkään loukkaantuneena olleelta Samarie Walkerilta (11/6/1).

Catzin seuraava kotiottelu on keskiviikkona 30.11., jolloin Urheilutalolle saapuu sarjassa neljäntenä oleva Huima. Ottelu alkaa klo 18:30.

Kari Glödstaf
26.11.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy