Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Helmi Basket HBA selätti hallitsevan mestarin

Catzin vuoristoratamainen kauden aloitus sai jatkoa, kun vierailu pääkaupunkiseudulle osoittautui tuloksettomaksi. Naisten Korisliigaan täksi kaudeksi nousseen Helmi Basket HBA:n nuorisopelaajat eivät kuvia kumartaneet, vaan väänsivät pisteet kotiin tiukan ottelun päätteeksi lukemin 78-76 (32-39).

HBA aloitti pelin vauhdilla ja haki todella ahnaasti tekopaikkoja. Se ei näkynyt kuitenkaan tulostaululla, sillä joukkue heitti kaikki 16 ensimmäistä pelitilanneheittoaan ohi ennen kuin Ella Väätäsen onnistui nostaa kaksi pistettä. Tämän jälkeen heittopeli alkoi kulkea ja emännät kirivät pikapikaa Catzin rinnalle. Neljänneksen päätteeksi vierailijat ottivat taas johdon itselleen, kun Ariel Massengale ja Veera Pirttinen onnistuivat viimeistelyissään. Toinen neljännes jatkui yhtä tarkkana ja tasaisena, mutta lopussa kissojen onnistui nykäistä taas pieni johto itselleen.

Catz näytti ottavan lopullisen irtioton heti puoliajan jälkeen, kun se kasvatti eron jo 12 pisteeseen. HBA ei kuitenkaan antautunut, vaan nousi väkisin rinnalle ja lopulta myös ohi. Neljännes päättyi lukemiin 28-20 ja Catz oli ensimmäistä kertaa takaa-ajajan paikalla. Se näytti kuitenkin nousevan Camilla Grönbergin ja Chandrea Jonesin kolmosilla, mutta jälleen kerran HBA:n onnistui löytää uusi vaihde peliinsä ja nollata kissajohto. Viimeiset minuutit olivat tasaväkistä punnertamista puoleen ja toiseen, kunnes lopulta Helmi Tulonen pussitti vapaaheittoviivalta voittoon riittävät pisteet.

- Tänään oli vastakkain kaksi hyvää ja ammattimaisesti valmistautunutta joukkuetta, Mika Haakana jutteli pelin jälkeen. Lopputulos on tietysti pettymys, mutta teimme mielestäni paljon hyviä asioita. Pelimme näytti jo olevan hyvällä mallilla kolmannen jakson alussa, mutta sitten ”Santulle” vihellettiin pari kummallista virhettä ja päästimme HBA:n mukaan. Sini Mäkelän kolmoset osuivat siinä vielä heidän kannaltaan hyvään saumaan.

Tuomaritoimintaa kritisoinut Haakana jakoi tunnustusta nuorelle kotijoukkueelle. U18-maajoukkueringin pelaajista koostuva HBA on parempi kuin mitä sarjataulukko antaa ymmärtää, eikä yhdenkään Naisten Korisliigan joukkueen kannata heitä vähätellä.

- Kuten totesin jo ennen peliä, HBA on hieno joukkue. He harjoittelevat ammattimaisesti ja ovat todella lahjakkaita. Ei siis ollut yllätys, että pelistä tulee tiukka.

Catzin tehokaksikkona hääri Massengale – Jones, joka teki joukkueen pisteistä yli puolet (40), jälkimmäisen saalistaessa itselleen tupla-tuplan (17/12/4). Grönberg heitti 17 pistettä ja Heta Äijänen 10. HBA:n pistelinkokolmikko oli tupla-tuplan napannut Tulonen (19/10/1), Mäkelä (18/4/1) ja Nina Augustin (17/4/8). Levypallot menivät kotijoukkueelle selvin numeroin 47-38, mutta riistoissa kissapaidat olivat omaa luokkaansa (11-3).

Catzin ottelut jatkuvat ensi lauantaina, jolloin seuran 20-vuotispeliin vastustajaksi tulee Espoo United. Ottelu alkaa klo 14:00. Tule ja tuo ystäväsikin, tehdään Urheilutalolle hieno koripallopäivä!

Kari Glödstaf
4.11.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • puh. 050 552 2368 • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy