Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Vahva toinen neljännes siivitti Catzin kotivoittoon

Sota ei yhtä miestä kaipaa eikä urheilujoukkueen menestys kulminoidu yhteen pelaajaan, mutta kyllä sillä parhaimmillaan suuri merkitys on. Tämä tuli todistettua Urheilutalolla, kun Chandrea Jonesin paluusta innostunut kissalauma kaatoi vahvasti pelanneen Espoo Basket Teamin lukemin 86-80 (44-24).

Ensimmäiset minuutit ja hyökkäykset olivat EBT:n heiniä. Catzin viisikko ei saanut peliään auki kummassakaan päässä kenttää ja etenkin hyökkäyspeli oli tahmeaa. Vieraiden alkurynnistyksen jälkeen tilanne tasaantui ja ensimmäisen neljänneksen jälkeen emännät olivat siirtyneet jo pisteen johtoon. Samarie Walkerin poissaolo näkyi etenkin hyökkäyspään korinaluspelissä, jossa kissojen ainoa pitkä pelaaja Heta Äijänen joutui liiaksi espoolaisten puolustuksen puristuksiin.

Toisella neljänneksellä kaikki kääntyi. Catz latoi 29 pistettä, kun taas EBT:n saldoksi jäi 10. Jones ja vahvalla pelipäällä ollut Ariel Massengale liikuttivat palloa ja pyörittivät hyökkäyksiä molemmilta laidoilta vuoron perään. Vahvan kymmenminuuttisen jälkeen kotijoukkueen johto oli jo 20 pistettä ja moni paikalle saapunut uskoi ottelun olevan jo pelattu.

- Toisessa erässä teimme taktisen valinnan, joka osoittautui vääräksi, avautui EBT:n valmentaja Niko Hellman. Emme pystyneet muuntautumaan suunniteltuun pelitapaan ja hetken aikaa olimme aivan sekaisin. Erätauon jälkeen pääsimme kuitenkin takaisin peliin ja olimme lopulta mukana aivan loppuun asti. Olen siitä ylpeä.

Catzille perinteisesti vahva ”kissaneljännes” oli tällä kertaa vierailijoiden heiniä. Toisella neljänneksellä mellastaneet Jones ja Massengale otettiin tarkasti kiinni ja kotijoukkueen johto alkoi huveta. Aivan loppuun asti eivät espoolaisten paukut tällä kertaa riittäneet, sillä vahvasti ja tinkimättömästi taistelleet emännät pitivät vierailijansa takanaan ja vaikka Lotta Aaltonen pääsikin lopussa pommittamaan pisteitä, ei Catzin voitto ollut viimeisten minuuttien aikana enää todella uhattuna.

- Olen tosi tyytyväinen voittoon ja ylpeä kaikista pelaajista, myönsi helpottunut Catz-luotsi Mika Haakana. Aivan alku oli aavistuksen takkuinen, mutta 2. neljänneksellä saimme luotua hyviä tilanteita. Sitten oli taas vähän vaikeampaa, mutta lopussa pelasimme jälleen paremmin. Tilanteemme on kaikesta huolimatta hyvä ja 9 menetystä on todella kova luku tällaisessa ottelussa, jossa pelaajat joutuvat pelaamaan välillä oudoillakin pelipaikoilla.

Kovatempoisen ja paikoin hyvin rikkonaisen pelin kiistaton hahmo oli torstaina Lappeenrantaan palannut Jones, joka upotti kaikkiaan 30 pistettä, otti 9 levypalloa ja antoi 5 syöttöä. Lähes koko ottelun pelannut Massengale voi olla myös tyytyväinen iltapuhteeseensa (18/7/3), eikä Äijäsenkään (12/6) panos illan voitossa ollut vähäinen. EBT:n pistekuningatar oli Aaltonen (20/9/7), myös Morgan Bailey (20/9) pelasi hienosti ennen loukkaantumistaan.

- Chandrea Jones on aivan käsittämätön kaveri, totesi Hellman. Vaikka saimme hyviä puolustuksia häntä vastaan, silti hän vain teki koreja. Hattu pois päästä tällaisen pelaajan kohdalla.

Catzin kausi jatkuu jo keskiviikkona, kun joukkue matkustaa Kouvolaan. Ottelu alkaa Mansikka-ahon urheiluhallissa klo 18:30 ja toivottavasti mahdollisimman moni kissafani pääsee paikan päälle kannustamaan suosikkinsa voittoon.

Kari Glödstaf
22.10.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy