Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Heikko ensimmäinen neljännes koitui Catzin tuhoksi Forssassa

Catzin vaikeudet Naisten Korisliigassa jatkuivat, kun se kohtasi toistaiseksi tappiotta pelanneen Forssan Alun tämän kotihallissa Feeniksissä. Ilman kapteeniaan Lena Reshetkoa pelannut kissalauma jäi heti kättelyssä emäntiensä kyydistä ja vaikka se pystyikin nousemaan pelin tiimellyksessä vielä rinnalle ja ohikin, nappasi Alku lopulta pisteet lukemin 86-78 (47-39).

Ottelun 1. neljännes oli Catzilta heikko, lähestulkoon katastrofaalinen. Alku siirtyi nopeasti kahdeksan pisteen johtoon ja aivan muutamaa hetkeä lukuun ottamatta myös piti vierailijat takanaan. Koreja tehtiin tasatahtiin seuraavallakin neljänneksellä, mutta piste-ero ei vain ottanut kaventuakseen. Erätauolle mentiin Alun johtaessa pistein 47-39. Tiiviillä ryhmällä pelanneen kissalauman pistenikkareina toimivat Ariel Massengale (12), Camilla Grönberg (11) ja Veera Pirttinen (9 pistettä).

- Ottelun alku oli todella vaikea. Päästimme helppoja koreja ja Forssan amerikkalaiset käyttivät tilaisuutensa hyväkseen, Mika Haakana summasi joukkueensa otteita. Emme olleet jostain syystä valmiita, mutta jatkossa paransimme huomattavasti.

Tauolta asteli sisuuntunut Catz. Peli kulki huomattavasti ensimmäistä puoliaikaa paremmin ja ero alkoi kaventua. Neljänneksen lopussa kissat kävivät muutamaan otteeseen johdossakin, mutta forssalaisten nuori joukkue ei suostunut alistumaan. Ennen viimeistä neljännestä kotijoukkueen johto oli kolmessa pisteessä, eikä Catz pystynyt lopulta kuromaan eroa pysyvästi kiinni. Viimeisten minuuttien epäonnistumiset käänsivät pelin emännille, joka otti nyt jo neljännen voittonsa kauden alusta.

Seitsemällä pelaajalla urakoineen Catzin pisterohmu oli hurjat 24 pistettä heittänyt Grönberg (24/3/1). Häntä säesti vahvasti koko ottelun pelannut Massengale (22/7/9) ja kolmas kaksinumeroiseen pistemäärään yltänyt oli Pirttinen (12/4/2). Määrä on kokonaisuutena vähäinen, sillä Catzin pelitilannekorien onnistumisprosentti oli tänään vain 33, kun Alulla se oli 50. Emäntien tehokkaimpana pisteidentekijänä hääri Ashley Clark (28/3/2), jonka pistesaldo oli koko ottelun korkein.

Catz on nyt ensimmäistä kertaa aikoihin tilanteessa, josta ei ole kuin yksi suunta eli ylöspäin. Paniikkia ei tietenkään vielä ole, sillä tänään joukkue pääsi hyvin tekopaikoille kahden edellisen pelin nihkeyden jälkeen. On vain ajan kysymys, milloin peli loksahtaa kohdalleen – ehkä jo ensi viikonloppuna, kun Urheilutalolle saapuu sarjataulukossa kissojen takana majaileva Espoo Basket Team.

- Luottavaisin mielin mennään eteenpäin, vaikka emme ole vastaavassa tilanteessa ihan vähään aikaan olleetkaan, Haakana myönsi. Saimme kuitenkin tehtyä paljon hyviä asioita ja erityisesti parannettua Vimpeli-ottelusta. Hyvä tästä tulee, kunhan vain jaksamme harjoitella tinkimättömästi.

Kari Glödstaf
16.10.2016

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy