Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Kauden huipentuma edessä - Catz aloittaa kullan metsästämisen Kotkasta

Naisten Korisliigan loppuottelut pyörähtävät käyntiin huomenna perjantaina, jolloin viime kauden hopeajoukkue Catz matkustaa hallitsevan mestarin eli Peli-Karhujen luo Kotkaan. Ottelu alkaa Karhuvuoren urheilutalolla klo 18:30.

Joukkueiden tiet finaaleihin ovat olleet hyvin erilaiset. Korisliigan kestomenestyjiin lukeutuva Catz pelasi runkosarjan ailahtelevasti saaden tappiosarakkeeseensa kaikkiaan 12 merkintää. Puolustuspään haparointi loppui kuitenkin heti pudotuspelien alettua, sillä joukkue löi salvan oveen niin EBT:n kuin HyPonkin tähtipelaajille voittaen ensin mainitun otteluvoitoin 3-1 ja jälkimmäisen 3-0.

Myös hyökkäyspäässä Catz on parantanut otteitaan huomattavasti. Runkosarjassa yskinyt heittopeli napsahti uomiinsa jo EBT:tä vastaan ja HyPon kanssa miteltäessä myös kolmoset upposivat kovilla prosenteilla. Tällä kertaa ainoa onnistuja ei ollut takapelaaja Valencia McFarland, vaan kaaren takaa ovat viimeistelleet kaikki ydinryhmän pelaajat Aleighsa Welch mukaan lukien.

Viime kauden jälkeen roimasti uudistunut PeKa on tehnyt lokakuuta lukuun ottamatta tasaista jälkeä aina välierien loppuun asti. Pienet vastoinkäymiset eivät ole nousseet suuriksi ja sarjan parhaan kotimaisen takapelaajan Linda-Lotta Lehtorannan johdolla hyökkäys on toiminut parhaimmillaan atomikellon tarkkuudella. Viimeksi sen sai kokea Kouvottaret, jota PeKa juoksutti vierashallissa mielin määrin.

- Meillä on todella nimekäs joukkue vastassa, Mika Haakana myöntää. Virtuoosimainen Brooke McCarty teki hiljattain sopimuksen naisten NBA:han ja hänen rinnallaan pelaa maajoukkuetähti Linda-Lotta Lehtoranta. Paljon PeKan joukkueesta kertoo se, että Saksassa ja Ranskassa ammattilaisena pelannut maajoukkuesentteri Minna Sten aloittaa pelit useimmiten penkiltä.

Haakana on tietysti myös optimisti, eikä suostu luovuttamaan taistelutta. Moni oli jo valmis tiputtamaan Catzin viimeistään HyPolle, mutta niin vain joukkue selvitti tiensä finaaleihin. Kokenut finaalikävijä tietää, mitkä ovat avaimet menestykseen.

- Haaste on kovin mahdollinen. Meidän pitää onnistua kollektiivina erittäin hyvin ja toteuttaa asioita kurinalaisesti molemmissa päissä kenttää. Jos onnistumme näissä, niin uskoakseni meilläkin on mahdollisuutemme tässä sarjassa.

PeKan ja Catzin välinen sarja on tinkimätöntä taistelua, teknistä taituruutta ja taktista osaamista alusta loppuun - siis koripalloa parhaimmillaan! Hyppää mukaan ja lähde kannustamaan kissat kohti kultamitaleja! Fanibussi ensimmäiseen otteluun starttaa Urheilutalolta perjantaina kello 16:15. Lisätietoa fanimatkasta http://www.catz.fi/uutiset/523

Kari Glödstaf
11.4.2019

 

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy