Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Pudotuspelit alkavat – Catz matkustaa Espooseen

75-77, 83-78, 60-64 – näillä lukemilla Lappeenrannan Catz ja Espoo Basket Team ovat kohdanneet toisensa tämän kauden Korisliigassa. Huomenna joukkueet kohtaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Voittojen saralla EBT on hienoinen suosikki, mutta vähäiset piste-erot kertovat joukkueiden olevan kuitenkin erittäin tasaväkisiä ja näin ollen jatkoon menijää on etukäteen vaikea veikata. Parhaassa mahdollisessa skenaariossa joukkueet pelaavat viidesti toisiaan vastaan ja tarjoavat aimo annoksen jännitystä jokaiselle naiskoriksen ystävälle.

Catz lähtee tuleviin otteluihin yllättävän vaatimattomista lähtökohdista. Takavuosien kestomenestyjän peli on takkuillut pitkin kautta ollen välillä takavuosien huippuotteita vastaavalla tasolla, kun taas toisinaan suoritus on jäänyt kauaksi parhaasta. Lukuisat playoffit joukkueen penkin päässä seurannut Mika Haakana tietää tulevien otteluiden kuviot ja vaatimukset kuin omat taskunsa.

- Lähdemme poikkeuksellisesti haastajana sarjaan ja vieraskentällä, mutta ei tässä tarvitse paljon pelaajia motivoida, Haakana toteaa. EBT on sarjan paras levypallojoukkue ja puolustaa erittäin sitkeästi. Jos pärjäämme irtopalloissa ja pelaamme kurinalaisesti uskon meillä kuitenkin olevan mahdollisuutemme.

Yksi Catzin vahvuuksista tulevassa ottelusarjassa on rutiini. Joukkueen avausviisikosta kolme oli mukana myös viime kevään mitalikamppailuissa ja helmikuussa joukkueeseen palannut Lena Reshetko tietää pudotuspelien salat, onhan hän pelannut jokaisessa kissojen mitalijoukkueessa. Karoliina Rytkönen on kokenut mitalipelien kävijä hänkin ja myös nuorten joukosta löytyy viime keväisiä hopeamitalisteja. Kokemattomuuteen ei kissapaitojen ainakaan pitäisi kaatua.

Jos levypallopeli on espoolaisten ykkösase, on heti perään nostettava esiin heidän heittopelinsä. Laadukas rosteri takaa liikkuvuuden ja nopeat pallorallit, joiden lisäksi joukkueesta löytyy useampi huipputason kaukoheittäjä. Kapteeni Lotta Aaltonen näyttää esimerkillään mallia kaikille, Delaney Hodgins ja Kamilah Jackson tuovat voimaa kentän molempiin päihin ja nuori Sanni Tuomisto näyttää pelintekemisen mallia kokeneemmillekin kehäketuille. Lotta Eräkangas, Ulriikka Nuolikoski ja Lotta Vesiluoma pitävät kaukoheitoillaan huolen, että vastustajan puolustuksella riittää kiirettä niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

EBT:n ja Catzin välinen ottelu pelataan Espoonlahden urheiluhallissa ja se alkaa kello 18:30. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat perjantaina Lappeenrannassa ja ensimmäisen kerran paras viidestä -sarja on katkolla maanantaina 25.3. Espoossa.

Kari Glödstaf
18.3.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy