Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz ottaa ensimmäiset yhteiset askelmerkit huomenna Urheilutalolla, kun se emännöi rakasta kilpakumppaniaan Kouvottaria. Molemmat joukkueet ovat muuttuneet pelaajistoltaan jonkin verran, mikä vaikeuttaa etukäteisspekulointia. Varmaa on, että ainakin uusilla pelaajilla on perhosia vatsassa, sen myöntää Catziin täksi kaudeksi saapunut Petra Noponen.

- Odottavin ja hieman jännittynein mielin mennään kohti huomista ottelua, mahtavaa päästä vihdoin pelaamaan kotiyleisön eteen! Ollaan treenattu viikko yhdessä ja treeneissä on ollut hyvä meininki. Saatiin Lisakin eilen Lappeenrantaan, joten tästä on hyvä jatkaa huomiseen harjoitusotteluun. Toivottavasti mahdollisimman moni saapuu huomenna Urheilutalolle kannustamaan meidät voittoon!

Catz menetti kesän aikana kaksi keskeistä avauskokoonpanon pelaajaa, kun Natalie Day ja Veera Pirttinen suuntasivat muiden maiden koripalloparketeille. Tilalle kissat kiinnittivät Noposen lisäksi nuoren tamperelaiskaksikon Jemina VidgrenIina Mäkelä, joiden lisäksi Urheilutalolle astelee uutena pelaajana myös amerikkalainen Sydney Wallace. Viime kauden keskikaistakaksikko Valencia McFarlandAleighsa Welch jatkaa vastustajien puolustajien kiusaamista vanhaan malliin. Roosa Kosonen, Tinna Rantalainen, Johanna Timperi ja Johanna Kalin jatkavat joukkueessa viime kauden tapaan.

- Haastavasta lähtökohdasta huolimatta on upeaa, että pääsemme aloittamaan kolmen ottelun preseasonimme. Hurrikaani Florence aiheutti ongelmia aikatauluihin ja siksi esim. Lisa saapui vasta viikonloppuna Lappeenrantaan. Myös Sydney saapui muutaman päivän suunniteltua myöhemmin, Catzin valmentajana yhdeksännen kautensa aloittava Mika Haakana kertoo joukkueensa sattumuksista.

- Valmistautumisaika on siis kortilla, mutta olemme pyrkineet maksimoimaan kaiken ajan tehokkaasti. Muutamalla pääteemalla huomiseen ja avainsana on perinteisesti kauden avausotteluissa kärsivällisyys. Virheitä tulee, niistä pitää oppia nopeasti ja näin viedä peliä pala palalta eteenpäin.

Kouvottaret luopui viime kauden amerikkalaiskolmikostaan, mutta hankki tilalle kolme uutta kovan luokan pelaajaa: takapelaaja Taeler Deer, sentteri Claire Lamunu ja laitahyökkääjä Camille Zimmerman tuovat uusia ulottuvuuksia kouvolalaisten otteisiin. Kolmikko on päässyt kokeilemaan yhteispeliä kahdesti Peli-Karhuja (85-73, 70-90) ja kerran EBT:tä (83-51) vastaan. Lisäksi ryhmää vahvistavat viime keväänä mestaruuden Peli-Karhujen paidassa voittanut Maria Koskinen, I-divisioonan Ringsidesta siirtynyt Juuli Piiroinen sekä Orimattilan Jymyn nuori takapelaaja Karoliina Kaikko.

Ottelussa nähtäneen erikoisiakin kokoonpanoryhmityksiä, kun valmentajat hakevat optimaalisia kenttäkoostumuksia kahden viikon päästä alkavaa kautta ajatellen. Kuinka joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa tulee käymään, se selviää Urheilutalolla huomenna tiistaina 25.9. kello 18:30 alkaen. Tule paikalle kannustamaan kissat ensimmäiseen kotivoittoon!

Kari Glödstaf
24.9.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy