Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Sarjan kuumin joukkue emännöi Catzia Naisten Korisliigassa

Mäkelänrinteen urheilulukion oppilaista koostuva Helmi Basket HBA on ollut tämän kauden positiivisin yllättäjä Naisten Korisliigassa. Vielä viime kaudella lähes heittopussina sarjassa pelannut HBA on kääntänyt suuntansa lähes täysin ja on pystynyt tänä vuonna haastamaan sarjassa kenet tahansa – tämän sai kokea viime lauantaina Peli-Karhut, joka hävisi kotihallissaan niukasti lukemin 71-74.

Catzin tammikuu on ollut pelaajarintamalla positiivinen, mutta kentällä meno on ollut alakuloisempaa. Vahvasti ilta toisensa jälkeen taisteleva kissalauma ei ole onnistunut vielä avaamaan tämän vuoden puolella voittotiliään, vaan saldona on kaksi tappiota tiukkojen ja vaiherikkaiden otteluiden päätteeksi. Ensin se hävisi Forssan Alulle vieraissa 60-64 ja sitten Kouvottaret kaatoi sen toistamiseen, nyt Lappeenrannassa lukemin 73-63. Vaikeudet on tehty voitettaviksi, sen tietää Catzin valmentaja Mika Haakanakin, vaikka myöntääkin huomisen vastustajan olevan vaikea pala tämänhetkiselle kissajoukkueelle.

- Sarjan tämän hetken kuumin joukkue vastassa. Heiltä löytyy iso määrä lahjakkaita ratkaisijoita, ovathan he ottaneet viikon sisään 45 pinnan voiton Toposta ja vierasvoiton Peli-Karhuista. HBA pyrkii pitämään kovaa tempoa läpi ottelun, joten meidän pitää pelata organisoidusti ja onnistua tilankäytössä aktiivista puolusta vastaan.

Catzin vahvuus on tällä hetkellä puolustuspeli, sillä koko avausviisikko pystyy tehokkaasti jäädyttämään vastustajan pelinrakentelun ja korinteon. Hyökkäyksessä on sen sijaan ollut vaisumpaa, sillä tehot ovat jääneet viime otteluissa Aleighsa Welchin (20.9/10.1/3.8) ja Valencia McFarlandin (14.5/4.4/3.3) varaan. HBA operoi tällä erää leveämmällä rintamalla ja erityisesti kaksikko Sara Bejedi (19.7/6.7/4.6) – Awak Kuier (18.4/11.2/3.1) on valmis hyödyntämään vastustajan puolustuksen virheet. Heidän lisäkseen myös Elina Arike (10.3/5.4/1.4) ja Lotta Vehka-aho (8.3/2.1/2.5) pystyvät viimeistelemään tehokkaasti. Näin ollen kentällä nähdään useita kovia taistelupareja, mikä tarkoittaa huomisen ottelun voivan ratketa hyvinkin pieniin marginaaleihin.

HBA ja Catz kohtaavat Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa kello 18.30 alkaen.

Kari Glödstaf
16.1.2019

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy