Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzilla edessään kasvojenpesun paikka, kun HBA saapuu Lappeenrantaan

Sunnuntaina Kouvottarilta todellisen löylytyksen saaneen Catzin pelit jatkuvat jo huomenna keskiviikkona, kun maamme lupaavimmista koripalloilijoista koostuva Helmi Basket HBA saapuu Lappeenrannan Urheilutalolle. Nopeaa ja modernia korista pelaava HBA on ollut tänä syksynä vaikea vastustaja jokaiselle, sillä nuoresta iästään huolimatta monet sen pelaajista ovat saaneet kokemusta kovilta kansainvälisiltä parketeilta aina naisten maajoukkuetta myöten.

- HBA on erinomainen joukkue ja loistava etenkin nopeissa ja puolinopeissa hyökkäyksissä, Mika Haakana myöntää. Sara Bejedi ja Awak Kuier ovat sarjan viiden parhaan pelaajan joukossa ja jo nyt maajoukkueen tärkeimmät pelaajat. Paljon kertoo sekin, että yli 90 jenkkiyliopistoa on kiinnostunut rekrytoimaan Kuierin. Kyseessä on siis Lauri Markkasen tasoinen lupaus, eikä se ole vähän se.

Sarjassa seitsemäntenä majaileva, vain kaksi pistettä kissoja perässä oleva HBA on pelannut vieraissa kotiareenaansa heikommin. Neljästä ottelusta on tullut toistaiseksi vain yksi voitto (ToPo), kun kolmesta kotipelistä se on poistunut voittajana kahdesti (HyPo, ViVe). Catzin saldo on puolestaan kaksi kotivoittoa kolmesta (FoA, ToPo), joten lähtökohtaisesti emännät ovat hieman vieraitaan edellä. Tilastojen ei pidä antaa kuitenkaan hämätä, sillä HBA hyökkää terävästi ja rankaisee siekailematta jokaisesta saamastaan tilanteesta. Catzin tulisikin saada viimein puolustuspäänsä kuntoon, mikäli joukkue aikoo taistella tosissaan mestaruudesta.

- Pelasimme surkeasti puolustuspäässä sunnuntaina ja intensiteetti oli surkea joka osa-alueella. Todella heikko esitys kaikin tavoin. Tarvitsemme keskiviikoksi valtavan parannuksen esim. puolustuksen efortissa, Haakana summaa.

Jos sunnuntaisesta tappiosta on jotain hyvää löydettävissä Iiris Muhosen ja Mari Kihlströmin debyyttien lisäksi, se on parantunut levypallopeli – Catz nimittäin peittosi ensimmäistä kertaa vastustajansa tällä saralla tällä kaudella. Toki taktiikka vaikuttaa valtavasti levareidenkin määrään, mutta karu totuus on, että kissoja on viety korinaluspelissä paikoin hyvinkin selvästi. Ulottuvan Kuierin pysäyttäminen tuleekin olemaan yksi ottelun avainasioista.

Vaikka kissalauma tuntuukin kulkevan tällä hetkellä pää hieman painuksissa, sen ei pidä kuitenkaan heittää pyyhettä kehään, vaan muistaa seisoa yhtenäisenä rintamana. Se tarvitsee tuekseen myös äänekkäitä kannattajia, joten toivottavasti huomenna mahdollisimman moni suuntaa Urheilutalolle huutamaan äänensä käheäksi ja siivittämään Catzin uuden voittoputken alkuun. Ottelu HBA:ta vastaan alkaa kello 18.30. Tervetuloa!

Kari Glödstaf
27.11.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy