Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Naisten Korisliiga alkaa – Catz vierailee PeKan kotiluolassa

Lauantaina alkava Naisten Korisliiga tarjoaa heti todellisen herkkupalan, kun monivuotiset kilpakumppanit Peli-Karhut ja Catz iskevät yhteen Karhuvuoren urheilutalolla. Viime kevään finaalisarja päättyi vaiherikkaiden otteluiden jälkeen kotkalaisille 3-2, mutta sen jälkeen molemmissa joukkueissa on ovi käynyt molempiin suuntiin sen verran tiheään, että tarkkaa kuvaa ryhmien voimasuhteista ei vielä voi antaa.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet harjoitusotteluita vaihtelevin tuloksin. Catz raapi kaksi voittoa Kouvottarista (74-62, 76-71), mutta kärsi viimeisessä pelissään tappion EBT:lle (70-87). PeKa hävisi ensimmäisen pelinsä HyPolle (80-82) ja toisen Kouvottarille (73-85), mutta käänsi kelkkansa kolmannessa voittamalla EBT:n 69-52 ja heti perään Kouvottaret 90-70. Viidennessä ja viimeisessä harjoitusottelussaan se voitti ToPon parillakymmenellä pisteellä.

  • Meillä jäi preseasonin päättäneestä EBT pelistä paljon parannettavaa ainakin siirtymäpuolustuksessa, palloscreenien sekä leikkausten puolustamisessa, Catzin valmentaja Mika Haakana toteaa viileästi. Alkuviikko on palauteltu, tutkittu videoita, kävelty asioita ja loppuviikko harjoitellaan terävästi.

Catz hankki kesällä neljä uutta pelaajaa. Veera Pirttisen, Natalie Dayn, Karoliina Rytkösen ja Miina Lapilan paikoille kiinnitettiin Petra Noponen, Sydney Wallace, Jemina Vidgren ja Iina Mäkelä. Kevätkaudeksi Lena Reshetkoa paikkaamaan hankittu Vilma Kesänen suuntasi loppukesästä Islantiin pelaamaan, mutta äitiyslomasta nauttivaa Reshetkoa ei kentällä kuitenkaan vielä nähdä. Kapteeni ei halua kiirehtiä mahdollisen paluun kanssa, vaan keskittyy tällä haavaa perhe-elämään.

PeKan rosterissa tapahtui myös muutoksia, kun viime kauden amerikkalaisvahvistuksista sekä Megan Mullings että Akilah Sims jatkoivat uraansa muualla. Sen lisäksi Maria Koskinen siirtyi Kouvottariin, Anissa Pounds Espanjan 2. divisioonaan ja Elina Oravakangas Yhdysvaltoihin. Heidän tilalleen seura palkkasi taitavan kaukoheittäjän Noora Järvikankaan, maajoukkuesentteri Minna Stenin ja amerikkalaiset Ashley Paynen ja Ashley Morrissetten. Lisäksi rosteri täydentyi vielä Ellen Järvisellä ja Reetta-Sofia Tulkilla. Uudet pelaajat uusine pelityyleineen vaikuttavat koko joukkueen pelaamiseen, sen tietää Haakanakin.

Peli-Karhut on ollut harjoituspeleissään erittäin vahva ja Daisha Simmonsin tulon jälkeen voittanut vastustajansa selvin numeroin. Pekan joukkue on vahvuuksiltaan hiukan erilainen kuin viime kaudella.

PeKan ja Catzin välinen voimainmittelö alkaa Karhuvuoren urheilutalolla klo 17.00, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikan päälle kannustamaan kissat voittoon. Mikäli tämä ei ole mahdollista, ottelun voi seurata suorana myös TV2:sta samaan aikaan.

Kari Glödstaf

4.10.2018

 

  

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy