Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz tavoittelee kultajuhlia Kotkassa

Naisten Korisliiga on tilanteessa, jossa mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla. Hanakammin kyntensä mestaruuspokaalin kylkeen on upottanut Catz, joka johtaa kotkalaisia Peli-Karhuja otteluvoitoin 2-1. Karhuvuoren urheilutalo ei ole kuitenkaan koskaan kenellekään helppo paikka vierailla, joten kissoilla on täysi iltapuhde tehtävänään, mikäli haluavat palata kotiin kultamitalit kaulassa.

Catz ja PeKa ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kuudesti ja jokainen ottelu on päättynyt kotivoittoon. Lähimpänä putken katkaisemista on ollut Catz, joka hävisi toisen loppuottelun viime viikon keskiviikkona ainoastaan seitsemällä pisteellä ollen vielä muutamaa minuuttia ennen pelin päättymistä tasatilanteessa. Pienet kommunikaatiovirheet johtivat kuitenkin Peli-Karhujen voittoon, eikä tilanne tule olemaan huomennakaan helppo, siitä pitää kovaa meteliä pitävä kotkalaisyleisö huolen.

PeKa tulee otteluun varmasti vauhdilla, joten Catzin on onnistuttava pudottamaan heidän pelitemponsa heti alusta alkaen ja keskityttävä etenkin puolustamiseen, jonka selustaan kotkalaiset hyökkäävät ärhäkästi. Akilah Simsin nopeus on pahimmillaan myrkkyä joukkueelle kuin joukkueelle ja mikäli amerikkalaistähti pääsee vauhtiin, voi jälki olla tuhoisaa. Catzin puolustus on toistaiseksi hoidellut Simsin hyvin, joten en näe mitään syytä, miksei se onnistuisi huomennakin.

Aleighsa Welchin ja Megan Mullingsin väliset mittelöt ovat tämän kevään ehdottomia pudotuspelihelmiä ja meno jatkuu kiivaana myös huomenna. Anissa Poundsille ja Linda-Lotta Lehtorannalle on tarjolla vieläkin isompaa roolia kuin aiemmin, etenkin jos Daisha Simmonsin hienoinen alavire vielä jatkuu. Natalie Dayllä, Veera Pirttisellä ja kumppaneilla riittää siis tehtävää, mutta kuten Catzin valmentaja Mika Haakana viime pelin jälkeen totesi, puolustuspeli on joukkueella ollut kunnossa.

- 5-5 puolustuksemme oli hyvällä tasolla edellisessä kohtaamisessa. Annoimme silti edelleen liikaa nopeita ja puolinopeita hyökkäyksiä. Hyökkäyspäässä pitää olla järjestelmällinen ja matchata pelaajat kurinalaisesti puolustukseen paluussa.

Hyökkäyspäässä Catz tarjoaa organisoitua ja tarkkaan määriteltyä peliä, jossa Valencia McFarland ja Welch ovat tärkeässä asemassa. Kissojen vahvuus on monipuolinen hyökkäysarsenaali, jossa pallo liikkuu sähäkästi ja heitot lähtevät nopeasti. Toivottavasti joukkue saa viimeinkin myös kaukoheittonsa kulkemaan, sillä ilman kolmosia pelin voittaminen voi osoittautua turhan hankalaksi.

PeKan ja Catzin välinen neljäs loppuottelu alkaa Karhuvuoren urheilutalolla klo 18:15. Lähetys TV2:ssa puolestaan jo 18:00. Catz toivoo mahdollisimman monen kannattajan matkustavan paikalle joukkueen tueksi!

CATZ – ylpeesti lappeenrantalainen!

Kari Glödstaf
23.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy