Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Sisuuntunut Catz emännöi Peli-Karhuja Urheilutalolla

Naisten Korisliigan kolmas finaalipäivä koittaa huomenna sunnuntaina, jolloin Kotkan Peli-Karhut saapuvat toistamiseen Lappeenrantaan. Ensimmäisellä kerralla kotijoukkue Catz oli parempi pistein 72-60, mutta kotkalaiset kuittasivat tilanteen tiistaina kotihallissaan luvuin 79-72. Otteluvoitot ovat siis tasan 1-1, mikä tarkoittaa, ettei kumpikaan joukkue pysty vielä huomenna varmistamaan mestaruutta.

Catzille tiistain pelin alku oli katastrofaalinen, eikä samanlaista kotkalaisten ilotulitusta haluaisi nähdä huomenna. PeKa viipaloi kissapuolustuksen kerta toisensa jälkeen ja upotti kovia koreja hyvällä prosentilla. Vaikka Catz saikin rivinsä koottua toiselle neljännekselle ja lopussa pystyi haastamaan emäntänsä jopa voitosta, on moinen pelityyli äärimmäisen kuluttavaa. Tähän on tosin todettava, ettei Catzilta onneksi koeta vastaavanlaisia aloituksia kuin kerran kaudessa.

Joukkueen kokeneeseen kaartiin lukeutuva Vilma Kesänen painotti ensimmäisen ottelun jälkeen oman tekemisen tärkeyttä ja sen kautta kissojen on huomennakin lähdettävä hakemaan voittoa. Nopeat pallorallit, aktiivinen heittäminen, pallosta huolehtiminen ja selkeä kommunikointi etenkin puolustuspäässä ovat ne keinot, joilla vieraiden peliä pystyy sekoittamaan. Myös kaari on onnistuttava pitämään kiinni, sillä jos PeKan laadukkaalle avausviisikolle antaa yhtään heittotilaa, korisukka heiluu varmasti. Akilah Sims, Megan Mullings ja Linda-Lotta Lehtoranta ovat myös pelaajia, jotka löytävät syöttöpaikan ahtaastakin välistä.

- Pelissämme oli keskiviikkona paljon hyviä elementtejä ja niiden varaan voimme rakentaa sunnuntain taktiikkaamme, kotijoukkueen valmentaja Mika Haakana kertoo luottavaisena näkemyksiään. Kolme välipäivää tuonee peliin entistäkin enemmän intensiteettiä.

Yksi asia johon soisi huomenna kiinnitettävän huomiota, on erotuomarityöskentely. En tarkoita sen olleen heikkoa kummassakaan finaalissa, mutta olisihan se pelaajienkin kannalta helpompaa, mikäli tuomarilinja olisi edes jonkinlaisessa tasapainossa. Ensimmäisessä finaalissa vihellettiin yhteensä 35 virhettä, kun kaksi päivää myöhemmin virhemäärä oli 19 ja molemmat pelit olivat kuitenkin erittäin fyysisiä. Yhtenäinen linja tekisi pelaamisesta selkeämpää ja antaisi katsojallekin enemmän, kun ei aina tarvitsisi miettiä, mistä pilli soi.

Catzin ja Peli-Karhujen kolmas finaaliottelu alkaa kello 16:00. Liput maksavat 15 euroa ja 10 euroa, alle 12-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Opiskelijakortin avulla myös LUT:n ja Saimian opiskelijat saavat tulla seuraamaan peliä ilmaiseksi, sillä heidän lipuistaan huolehtii Total Trivia. Ottelu on nähtävissä myös televisiossa YLE 2:n puolella kello 15:45 alkaen.

Tervetuloa kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
21.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy