Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

PeKa emännöi Catzia – Aleighsa Welch toivoo joukkueensa unohtavan fanaattisen kotkalaisyleisön ja vievän peliä

Naisten Korisliigan loppuottelupari ei saa liiemmin huilata, sillä toinen pelipäivä on edessä jo huomenna. Eilen maanantaina Catz oli kotikentällään parempi luvuin 72-60 (35-31), joten huomiseen vieraspeliin se lähtee etulyöntiasemasta. Kotka on ollut kissoille kuitenkin vaikea paikka jo pitkän aikaa ja tälläkin kaudella Catz on käynyt kompastumassa siellä kahdesti: ensin lokakuussa luvuin 46-62 ja toisen kerran helmikuussa 43-74. Catzin kapteeni Aleighsa Welch odottaa vaikeaa iltapuhdetta, mutta tietää kuinka homma saadaan käännettyä kissoille.

- Meidän on tärkeää päästä viemään ottelua heti alusta ja sulkea yleisö pois mielestä, Welch totesi Korisliigan haastattelussa maanantain koitoksen jälkeen. Pitää edetä askel kerrallaan, eikä ajatella liian pitkälle. Menemme ottelu kerrallaan, mutta seuraava ottelu on todellakin tällä hetkellä tärkein.

Welch oli maanantai-illan näkyvin hahmo 31 pisteellä ja 10 levypallolla. PeKan valmentaja Roope Mäkelä myönsikin, ettei joukkue saanut Catzin kapteenia millään ilveellä kuriin ja totesi, että asialle on pystyttävä tekemään jotain. Catzin onneksi joukkueen peli ei lepää pelkästään Welchin varassa, sillä myös Natalie Day, Veera Pirttinen ja Valencia McFarland ovat heiluttaneet lähiaikoina ahkerasti korisukkaa. Kun taustatukea jakavat Karoliina Rytkönen, Vilma Kesänen ja Roosa Kosonen, on kissojen hyökkäyspelin pysäyttäminen vaikeaa.

Mahdotonta se ei kuitenkaan ole, se on nähty Kotkassa jo kahdesti. Akilah Simsin ja Megan Mullingsin on oltava pelipäällä molemmissa päissä kenttää ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Daisha Simmonsin on pystyttävä tukemaan heitä tarpeen mukaan. Toisessa päässä kenttää PeKalla on tarjota tulivoimaa yli avausviisikon – edellä mainitun nelikon lisäksi Laura Lehtoranta ja Anissa Pounds tietävät silmät sidottuinakin, missä kotiareenan korit sijaitsevat. Catzin onkin syytä pitää kaari kurissa, sillä PeKa pystyy muuttamaan peliasetelmat salamannopeasti kaukoheittojensa avulla.

- Meidän pitää parantaa molemmissa päissä kenttää palloscreenitilanteissa. Hyökkäyspelin tasapaino on taas ensiarvoisen tärkeää hyvää siirtymäjoukkuetta vastaan, Mika Haakana analysoi lyhyesti.

PeKan ja Catzin välinen ottelu pelataan Karhuvuoren urheilutalolla klo 18:15 alkaen. Paikalle saapuu ainakin bussilastillinen kissojen kannattajia. Jos et pääse itse paikalle, voit seurata ottelua TV2:sta suorana lähetyksenä, joka alkaa klo 18:00.

CATZ - ylpeesti lappeenrantalainen!

Kari Glödstaf
17.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy