Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Tulos tai ulos – Naisten Korisliigassa viidennet välierät

Naisten Korisliigan välierät huipentuvat huomenna torstaina, kun Espoossa Honka emännöi Peli-Karhuja ja Lappeenrannassa Catz kohtaa Hyvinkään Pontevan. Espoolaiset ovat nousseet kahden tappion takaa-ajosta tasoihin ja tavoittelevat kotiedun myötä loppuottelupaikkaa, kun taas Catz ja Ponteva ovat molemmat voittaneet kotihallissaan. Kummalle joukkueelle kolmas kerta sanoo toden, se selviää pari tuntia aloituspallon jälkeen.

Catzin ja Pontevan maanantainen ottelu Hyvinkäällä päättyi Pontevan kolmen pisteen voittoon, mikä on näiden joukkueiden tiukin ottelu tähän mennessä. Pitkän aikaa näytti tosin siltä, ettei kissoista ole Pontevan pysäyttäjäksi, sillä emännät karkasivat parhaimmillaan jo 12 pisteen johtoon. Catz kuitenkin heräsi, kiri jo ohikin, mutta lopussa Jazmine Perkinsin tarkat kolmoset käänsivät ottelun hyvinkääläisille.

Ponteva on pelannut pitkin kautta erittäin laajalla rosterilla, eikä valmentaja Miikka Sopanen ole lähtenyt kesken kaiken muuttamaan hyväksi havaittua konseptia. Tämä tarkoittaa sitä, etteivät edes kuumimmatkaan pelaajat pääse yli puolen tunnin peliajalle. Joukkue pystyykin pitämään todella kovan intensiteetin alusta loppuun ja viimeistelemään laajalla rintamalla, mutta vastaavasti sillä ei ole heittää kahteen viisikkoon aivan samantasoisia pelaajia, joten pelaamisen laatu vaihtelee väkisinkin vaihdoista toiseen.

- Levypallopeli, siirtymätilanteet, hyökkäyksen toteutus ovat taas avainasioita. Intensiivinen ottelu tulossa, Catzin valmentaja Mika Haakana summasi jo tutuksi käyneen otteluparin perusasiat.

Catz on puolestaan turvautunut viime otteluissa seitsemän pelaajan rotaatioon ja tehnyt tarvittaessa vielä tiivistyksen kuuteen. Tämä pitää pelaajat kuumina koko ottelun, eikä pelin taso merkittävästi laske vaihtojen välillä. Catz tuskin kaatuu fysiikkaan, mutta ongelmia saattaa muodostua siinä vaiheessa, jos joku pelaajista joutuu jäämään loukkaantumisen vuoksi syrjään. Penkiltä on vaikeaa päästä vähäisellä pelituntumalla sisään otteluun. Toivottavasti kummallekaan joukkueelle ei tule vastoinkäymisiä, vaan saamme nähdä vauhdikkaan ja lajille sopivan arvoisen välieräottelun huomenna Urheilutalolla.

Catzin ja Pontevan välinen viides välieräpeli alkaa klo 18:30. Nyt ei pidä kenenkään jäädä kotiin, vaan tule ja tuo ystäväsikin kannustamaan kissat finaaliin. Alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on ilmaista, LUT:n ja Saimian opiskelijoiden pääsyliput sponsoroi puolestaan Total Trivia – muistat vain näyttää lippuluukulla opiskelijakorttiasi. Mikäli et pääse paikalle, voit seurata ottelua basket.fi -sivuston tulosseurannasta.

Catz – ylpeesti lappeenrantalainen!

Kari Glödstaf
11.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy