Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz matkaa Hyvinkäälle hakemaan finaalipaikkaa

Kova ottelutahti jatkuu Naisten Korisliigassa, sillä huomenna maanantaina pelataan jo neljännet välieräottelut. Molemmissa sarjoissa on finaalipaikka katkolla: Kotkassa Peli-Karhut pyrkii selättämään Hongan kolmannen kerran, kun taas Catz matkustaa Hyvinkäälle sama temppu mielessään. Kotijoukkue Ponteva lienee asiasta toista mieltä ja joukkueen valmentaja Miikka Sopanen toivottikin perjantain ottelun jälkeen kissalauman tervetulleeksi Hyvinkäälle ja lupasi joukkueensa tarjoavan samanlaista rallia kuin aiemmallakin vierailukerralla. Silloin Catz hävisi tylysti lukemin 52-87, mutta tällä kertaa joukkue on varmasti paremmin valmistautunut.

Catzin ja Pontevan väliset kamppailut ovat tarjonneet intensiivistä ja hyvätasoista koripalloa, jossa korisukkaa on venytetty tasaiseen tahtiin molemmissa päissä kenttää. Hyvinkääläiset ovat pyrkineet pitämään vauhtia yllä ja juoksemaan kissoilta jalat alta, mutta ainakaan toistaiseksi he eivät ole siinä onnistuneet odottamallaan tavalla – vahvasti harjoitelleen lappeenrantalaisryhmän fysiikka tuskin hyytyy kovassakaan puristuksessa. Toivoa kuitenkin sopii, ettei joukkueelle tule loukkaantumisia, sillä materiaalin leveydessä hyvinkääläiset ovat etulyöntiasemassa.

Minkä Ponteva vauhdissa ja intensiteetissä voittaa, sen se taktisuudessa häviää. Catzin valmennuskaksikko Mika HaakanaPetri Jaakkola on luonut toimivan puolustussysteemin, joka on toistaiseksi toiminut kiitettävästi. Hyökkäyspäässä riittää variaatioita ja mikäli vain pelaajien itseluottamus pysyy korkealla ja virheet eivät koidu haitaksi, on kissoilla täysi mahdollisuus tuoda kaikkein kirkkain mitali Lappeenrantaan. Se vaatii täydellistä sitoutumista jokaiselta, sillä näin tasaisessa sarjassa ei ole varaa minkäänlaiseen lepsuiluun.

- Meidän pitää parantaa muutamissa teknistaktisissa asioissa, etenkin puolustukseen paluussa. Puolustuslevypallopeliin tarvitsemme pykälän eforttia lisää ja henkisesti pitää olla valmius toteuttaa asioita kylmän viileästi läpi ottelun, Haakana toteaa.

Huomisen ottelussa on taas muutamia maukkaita yksityiskohtia ja taistelupareja. Jatkaako Natalie Day Henna Salomaan kaitsijana, entä kuinka Aleighsa Welchin onnistuu pysäyttää monipuolisesti pelaava Taru Tuukkanen? Onko Catz riittävän nopea hyökkäyspäässä, jääkö Pontevalle tilaa kaaren taakse, josta se on tähän asti rankaissut armotta? Jatkaako Roosa Kosonen hyviä otteitaan, onko Annika Kösteristä Pontevan korinaluspelin ratkaisijaksi, mikäli Tuukkanen pysyy kurissa? Näitä seikkoja päästään ihailemaan Martinhallissa klo 18:30 alkaen. Mikäli et pääse paikalle kannustamaan, voit seurata ottelua basket.fi -sivuston tulosseurannasta.

Kari Glödstaf
8.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy