Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz ja Ponteva kohtaavat kolmannen kerran

Naisten Korisliigan välierien kolmas ottelukierros pelataan huomenna perjantaina. Finaalipaikka on katkolla Espoossa, jossa kahdesti Hongan voittanut PeKa vierailee toistamiseen. Lappeenrannassa ottavat yhteen puolestaan Catz ja Hyvinkään Ponteva, joka voitti joukkueiden tiistaisen kohtaamisen selvin luvuin 87-52. Kissoilla on siis mahdollisuus paikata kolhiintunutta itsetuntoaan, onhan se perinteisesti ollut Urheilutalolla vaikea vastus jokaiselle vierailijalle.

Catzin ja Pontevan väliset välieräpelit ovat olleet kuin toistensa peilikuvia. Lauantain kotiottelussa Catzin heitto kulki kuin unelma ja pisteitä ropisi niin korin alta kuin kaaren takaakin, kun taas Ponteva pyristeli kissojen tiiviin puolustuksen keskellä onnistumatta lähellekään niin hyvin kuin yleensä. Tiistaina palikat kääntyivät ylösalaisin, eikä Catzin heitto pudonnut mistään. Ponteva rallatteli varmaotteiseen voittoon ja katkaisi sillä viiden ottelun mittaisen tappioputken Catzia vastaan.

Ottelun intensiteetti tulee olemaan melkoinen ja Catzin on keksittävä keinot Pontevan nopeiden hyökkäysten pysäyttämiseksi. Aleighsa Welchin ja Taru Tuukkasen väliset korinaluspainit ovat itsestään selviä, mutta myös muualla kissojen on venyttävä parhaimpaansa. Veera Pirttisen, Natalie Dayn ja Vilma Kesäsen puolustuspelin on oltava vieläkin tiiviimpää, jottei Jazmine Perkins, Henna Salomaa tai Candice Warthen pääse tekemään tuhojaan – heistä etenkin Salomaan kaukoheitot on pystyttävä blokkaamaan.

- Meille jäi luonnollisesti paljon parannettavaa joka osa-alueella, Mika Haakana myöntää. Intensiteettiä ja tekemisen laatua pitää nostaa molemmissa päissä kenttää ja palata paremmin puolustukseen.

Omaan peliin keskittyminen ja sen pyörittäminen on ensiarvoisen tärkeää ja toisessa päässä on maltettava pitää liikettä. Vapaata syöttötilaa on etsittävä jatkuvasti ja heittäjien on varottava tuskastumista, vaikka peliväline ei koriin löytäisikään. Pontevan puolustus ei ole aivan hyökkäyksen tasoa, joten kissojen on liikutettava palloa kärsivällisesti ja pysyteltävä pois Tuukkasen paimentaman korin alta. Taitoa kotijoukkueelta kyllä löytyy, kunhan se vain kaivetaan tiistain jäljiltä esille.

Catzin ja Pontevan välinen kolmas välieräottelu alkaa klo 18:30. Ethän unohda, että LUT:n ja Saimian opiskelijoilla on Total Trivian sponsoroinnin ansiosta otteluun vapaa pääsy. Myös kaikki alle 12-vuotiaat ovat oikeutettuja ilmaiseen sisäänpääsyyn. Tehdään perjantaista kissakorispäivä, tule siis kannustamaan Catz voittoon!

Kari Glödstaf
5.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy