Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz matkustaa Hyvinkäälle toinen välierävoitto mielessä

Naisten Korisliigan välierät jatkuvat huomenna tiistaina toisella ottelukierroksella. Lauantaina alkaneen sarjan ensimmäiset voittajat olivat Espoossa Hongalta kotiedun riistänyt PeKa sekä hallitsevan mestarin Hyvinkään Pontevan kotihallissaan kaatanut Catz. Huomenna pelataan toisin päin, eli Honka matkustaa Kotkaan ja Catz Hyvinkäälle.

Kahden viikon ottelutauon viettänyt Catz näytti lauantaina, ettei siltä vie tosipaikan tullen kuin hetki pelimoottorin käyntiin saamiseksi. Vaikka valmentaja Mika Haakana totesikin joukkueen kärsineen hienoisista käynnistysvaikeuksista, ei siitä katsomoon ollut nähtävissä jälkeäkään. Myös huomenna kissojen on syytä olla hereillä heti alusta alkaen, sillä HyPo on nyt ärsytetty ja haluaa varmasti horjuttaa vierailijoiden rivejä heti aloituspallosta lähtien. Kun taustalla on vielä sarjan innokkaimpiin lukeutuva kotiyleisö, ei kissojen urakka tule olemaan missään nimessä kadehdittava.

Catz pelasi lauantaina kokonaisvaltaisesti vahvan ottelun. Kommunikointivirheitä tuli satunnaisesti, samoin huolettomasta pallon käsittelystä johtuneita menetyksiäkin, mutta kokonaiskuva oli silti kiitettävä. Joukkue pystyi paimentamaan HyPon tähtihyökkääjät Taru Tuukkasen ja Henna Salomaan lähes pimentoon ja kaitsemaan siinä sivussa onnistuneesti myös Jazmine Perkinsiä ja Candice Warthenia. Hyökkäyspäässä kissapaidat onnistuivat niin ikään laajalla rintamalla, vaikka Natalie Day valtaosan pisteistä rohmusikin.

- Pelasimme hyvän pelin lauantaina, Haakana toteaa. Paljon jäi kuitenkin parannettavaa varsinkin hyökkäyksen toteutuksessa ja kommunikoinnissa tietyissä puolustustilanteissa. Kauden kovin ottelu edessä ilman muuta ja meidän pitää olla kurinalaisia molemmissa päissä kenttää.

HyPon vahvuus on äärettömän taitava hyökkäyspään pelaaminen, jossa joukkueen pallovarmuus näyttelee pääosaa. Mikäli hyvinkääläiset saavat sahata kuvioitaan ja tehdä nopeita leikkauksia korille, heidät on vaikea selättää. Toisaalta Catzilla on kenties koko sarjan tinkimättömin joukkuepuolustus, jossa Veera Pirttisen, Karoliina Rytkösen ja Roosa Kososen kaltaiset terrierimäiset vartioijat saavat pelaajan kuin pelaajan tuskastumaan. Merkittävää tulee myös olemaan se, kuinka hyvin Catz-kapteeni Aleighsa Welch on kuntoutunut lauantain kolhuistaan, sillä ”Lisan” rooli Tuukkasen pysäyttäjänä on erittäin tärkeä.

HyPon ja Catzin välinen 2. välieräottelu pelataan Martinhallissa klo 18:30 alkaen. Toivottavasti mahdollisimman moni matkustaa Hyvinkäälle kannustamaan Catzin voittoon, sillä joukkue tarvitsee kannustusta huomenna enemmän kuin kertaakaan tällä kaudella. Mikäli matka on ylivoimainen tehtäväksi, ottelua voi seurata myös basket.fi -sivuston tulosseurannasta.

Kari Glödstaf
2.4.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy