Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz ja Hyvinkään Ponteva aloittavat kamppailun finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat huomenna kahdella paikkakunnalla. Espoossa pelaavat runkosarjan toiseksi sijoittunut Honka sekä Espoo Basket Teamin kolmessa ottelussa peitonnut PeKa, kun taas Lappeenrannassa parketille astelevat runkosarjassa paikoin ylivoimaisestikin esiintynyt Catz ja Vimpelin Vedon niin ikään kolmessa ottelussa voittanut Ponteva. Vastakkain ovat siis viime kauden pronssimitalisti ja hallitseva mestari, joten Lappeenrannassa tietysti toivotaan, että mitalisijoitukset vaihtuisivat tänä keväänä toisin päin.

- Kyllähän tällaisessa tauossa aina sellainen vaara piilee, että eka peli saattaa alkaa vähän nihkeästi, myöntää Catziin täksi kaudeksi saapunut Karoliina Rytkönen. Tosin tässä ollaan saatu kahden viikon aikana hyviä treenejä ja päästy kunnolla harjoittelemaan ja keskittymään näihin välieriin, joten kyllä se peli sieltä nopeasti löytyy.

Catzin viimeinen ottelu on kahden viikon takaa, jolloin joukkue voitti kotihallissaan Vimpelin Vedon 83-66. Sarjasijoitus takasi joukkueelle suoran välieräpaikan, kun taas Ponteva joutui aloittamaan pudotuspelit heti runkosarjan päätteeksi. Vimpeli jäi niissä kuitenkin selvästi jyrän alle, joten Pontevan päävalmentaja Miikka Sopanen hyrisi syystäkin tyytyväisyyttä ratkaisevan pelin päätyttyä ja sysäsi paineet Catzin suuntaan:

- Tällä 3-0-voitolla Lappeenrannan huilietu tuli kerralla kuitattua ja jopa käännettyä itselle.

Catz ja Ponteva kohtasivat runkosarjassa kaikkiaan kolmesti ja yhtä monta kertaa kissapaidat astelivat parketilta voittajina. Tilanteet ja pelaajistot ovat kuitenkin muuttuneet kauden aikana sen verran merkittävästi, ettei noille peleille kannata antaa juuri painoarvoa. Yhdeksi jokerikortiksi saattaakin kehittyä Pontevan amerikkalaisvahvistus Jazmine Perkins, joka tuo taidoillaan ja nopeudellaan uuden ulottuvuuden vieraiden peliin. Myös Taru Tuukkanen on vahvassa roolissa etenkin korinaluspelaamisen suhteen ja uuden kevään pelaamiseensa löytänyt Henna Salomaa on myös syytä pitää kurissa. Eivätkä ratkaisijat lopu tähän, sillä Pontevan rinki on todella laaja ja laadukas.

Kotijoukkue pääsee otteluun parhaalla mahdollisella ryhmityksellä, sillä kolhut on paikattu ja viimeiset päivät menty kevyemmällä harjoittelulla ja pelikuvioita läpi käyden. Myös videoita on katsottu tiuhasti ja Catzin valmentaja Mika Haakana on analysoinut vastustajan pelin läpikotaisin.

- Hyvinkään Ponteva leikkaa aktiivisesti korille ja pyrkii pitämään kovaa tempoa pelissään. Tiettyjen screenien ja leikkausten puolustaminen on varmasti yksi pelin avainasioista. Meidän pitää olla kurinalaisia hyökkäyskorilla ja tunnistaa tilanteet milloin hyökätä aktiivisesti, milloin nostaa jalkaa kaasulta.

Naisten Korisliigan 1. välierä alkaa huomenna klo 17:00. Ethän unohda, että LUT:n ja Saimian opiskelijoilla on Total Trivian sponsoroinnin ansiosta otteluun vapaa pääsy. Myös kaikki alle 12-vuotiaat ovat oikeutettuja ilmaiseen sisäänpääsyyn. Tule kannustamaan kissat kohti finaalipaikkaa!

Kari Glödstaf
30.3.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy