Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Pudotuspelipaikkaa jahtaava Kouvottaret saapuu Lappeenrantaan

Vaikeuksien kautta voittoon viime perjantaina sinnitellyt Catz saa seuraavaksi vastustajakseen naapurikaupungin Kouvottaret, joka pelasi itsensä pahaan rakoon viime lauantaina hävitessään kotikentällään Espoo Basket Teamille. Tämä tarkoittaa sitä, että Kouvottarien on voitettava kaksi viimeistä otteluaan, sillä kaksi pistettä edellä oleva EBT on voittanut kaikki joukkueiden keskinäiset ottelut ja menee tasapisteissä ollessaan niiden avulla jatkoon. Catzin jälkeen Kouvottaret kohtaa vielä Hyvinkään Pontevan, kun taas EBT mittelee Pontevan ja Peli-Karhujen kanssa. Espoolaisilla on toistaiseksi vielä etulyöntiasema, mutta loppuviikon ottelukierrokset voivat muuttaa tilanteen täysin.

- Kouvottarien on voitettava tämä ottelu säilyttääkseen playoff-sauman, joten varmasti intensiivinen ottelu on tulossa, Mika Haakana tietää. He juoksevat suuren määrän korkealle asetettuja palloscreenejä Brittany Carterille, joka luo suuren osan tilanteista joko itselleen tai edun toiselle pelaajalle. Kurinalaisuus ja reagointi näihin tilanteisiin on yksi avainteemoista.

Catzilla ei moisia paineita ole, sillä joukkueen suora välieräpaikka on ollut varma jo kahden kierroksen ajan. Siksi kissat voivatkin lähteä otteluun hiomaan hyökkäyskuvioita ja puolustuksen askelmerkkejä, sekä tarvittaessa antamaan peliaikaa myös sitä vähemmän saaneille, jotta pelituntuma pudotuspelejä ajatellen säilyy. Tärkeää on tietysti myös välttää loukkaantumiset, sillä avainpelaajan puuttuminen voi jättää joukkueeseen turhan ison aukon.

Vaikka sarjataulukko antaa luulla toista, ei Kouvottaret ole koskaan ollut Catzille helppo vastustaja. Syyskierroksen kohtaaminen Lappeenrannassa oli kissoille kevyempi, sillä Kouvottaret oli ajautunut loukkaantumiskierteeseen, eikä sillä ollut lähellekään paras ryhmä koossa. Tammikuun yhteenotto Kouvolassa olikin huomattavasti tiukempi, sillä Catz onnistui kääntämään ottelun itselleen vasta kolme minuuttia ennen loppua. Nähtäväksi jää, onnistuuko Mika Hartonen kehittämään joukkueelleen taktiikan, jolla sumputtaa kissojen parhaimmillaan erittäin nopea hyökkäyspeli ja luotsaamaan ryhmänsä voittoon, jonka myötä sille jäisi pelattavaa vielä lauantainkin kierrokselle.

Catzin ja Kouvottarien välinen ottelu alkaa Urheilutalolla klo 18:30. Muistathan, että LUT:n ja Saimian opiskelijoilla on Total Trivian sponsoroinnin ansiosta otteluun vapaa pääsy. Myös kaikki alle 18-vuotiaat ovat oikeutettuja ilmaiseen sisäänpääsyyn. Tervetuloa kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
13.3.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy