Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Korisliigassa ratkaisun hetket – Catz matkustaa Tapiolan Hongan vieraaksi

Naisten Korisliigan kolmanneksi viimeinen ottelukierros käynnistyy huomenna perjantaina Espoossa, jossa Peli-Karhujen kanssa tiukkaa vääntöä runkosarjan toisesta sijasta ja suorasta välieräpaikasta käyvä Honka emännöi Catzia. Lappeenrantalaisten tilanne helpottui viime sunnuntaina, kun joukkue löi kotihallissaan Forssan Alun luvuin 69-61 (25-24) ja varmisti runkosarjan voiton. Löysäilyyn ei ole kuitenkaan varaa, sillä ottelutuntuman on säilyttävä parhaana mahdollisena.

- Runkosarjan voitto upeasti taskussa, joukkueen päävalmentaja Mika Haakana toteaa tyytyväisenä. Tärkeintä on nyt peruspelimme kehittäminen edelleen päivittäin. Valmistaudumme peliin hyvin, mutta tässä tilanteessa pääpaino on omissa asioissa ja vähän maltillisemmalla scouttauksella mennään kuin yleensä. Olemme toteuttaneet hyökkäyspeliämme heikosti kahdessa edellisessä pelissä ja tähän on nyt keskitytty paljon harjoituksissa.

Catzin pelaajisto ei liiemmin riemuinnut runkosarjan voitosta Forssa-ottelun jälkeen ja joukkueen tukipilareihin lukeutuva Veera Pirttinen totesikin kyseessä olevan vain välietapin, sillä mitään konkreettista ei ole vielä voitettu. Toisaalta tilanne kuitenkin helpottui oleellisesti, sillä nyt kissoilla on hyvää aikaa kuntouttaa pelaajia ja valmistella huolella taktisia kuvioita. Tämän myöntää myös joukkueeseen talvitauolla saapunut ja nopeasti ryhmään kotiutunut Vilma Kesänen.

- Välieräpaikan varmistaminen oli oikein helpottavaa. Nyt voimme toden teolla keskittyä oman pelimme parantamiseen playoffseja ajatellen, mutta samalla meidän pitää toki hyödyntää tulevat pelit täysin, sillä loput runkosarjan ottelut ovat ainoat pelimme ennen välieriä. On tärkeää saada hyvä meno peleihin ja nostaa tasoa, sillä tästä ne pelit vain kovenevat.

Catzin viimeiset runkosarjavastustajat eivät ole helpoimmasta päästä, sillä niin Honka, Kouvottaret kuin ViVekin taistelevat sijoituksistaan loppuun asti. Honka kisaa toisesta sijasta, ViVe neljännestä ja Kouvottaret koko playoffeista. On siis syytä olettaa, että meno on vauhdikasta kaikissa koitoksissa, eikä mitään anneta ilmaiseksi. Haakana muistuttaa Heta Korpivaaran vaarallisuudesta sekä Reetta Piiparin paluusta ja myöntää ottelun etukäteen vaikeaksi, Kesänen näkee huomisessa ennusmerkkejä pidemmällekin.

- Odotettavissa on tiukka ja tasainen matsi, Kesänen tietää. Honka on materiaaliltaan tasokas ja hyvin valmennettu joukkue ja haluaa voittaa ottelun, niin kuin mekin. Luvassa siis kovaa taistelua ja ilmassa ehkä jopa jo vähän kevään tuntua!

Pitkin syksyä vakuuttavasti käyneen Hongan kone on viime aikoina hieman yskähdellyt, sillä sen kuntopuntari osoittaa viidestä viime ottelusta kolmea voittoa (Kouvottaret, FoA, EBT) ja kahta tappiota (PeKa, HyPo). Kimmo Kujansivun valmentama joukkue on kuitenkin äärimmäisen taitava ja urheilullinen, sekä täynnä laatupelaajia aina penkkiä myöten. Viime keväänä vielä EU:n nimellä pelannut Honka pudotti Catzin pronssiotteluun, mutta tämän kauden kohtaamisissa kissat ovat olleet parempia (76-65, 75-54). Kuinka huomenna käy, se katsotaan Tapiolan Urheiluhallissa klo 18:30 alkaen. Ottelua voi seurata maksulliselta Fanseat-kanavalta tai Basket.fi -sivuston tulosseurannasta.

Kari Glödstaf
8.3.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy