Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Kärkikaksikkoon kärkkyvä PeKa emännöi kissoja Kotkassa

Naisten Korisliigan runkosarjaa on jäljellä enää muutama kierros. Catz on vahvasti kiinni runkosarjan ykköspaikassa ja sitä myöten pysyvässä kotiedussa, mutta kissojen takana meno on äitynyt varsin tiukaksi. Viime viikonloppuna Tapiolan Hongan vieraskentällä selättänyt Peli-Karhut on noussut kahden pisteen päähän toisena olevasta espoolaisryhmästä ja parivaljakon tiukkaa kamppailua korostaa vielä se, että molemmilla on jäljellä kotiottelut Catzia vastaan. Ensin kissalauman pääsee haastamaan PeKa, joka emännöi Catzia huomenna. Honka kohtaa samaan aikaan niin ikään pudotuspelipaikkaa kärkkyvän Forssan Alun.

Hienosti läpi kauden pelannut PeKa on toistaiseksi ainoa joukkue, joka on pystynyt nappaamaan sarjapisteet Catzilta. Tämä tapahtui lokakuun lopussa, jolloin kotihallissaan pelanneen kotkalaisryhmän rohkea pelitaktiikka hyydytti kissojen heittopelin täydellisesti ja siivitti emännät selkeään 62-46 voittoon. Sen jälkeen Catzia ei ole pidätellyt mikään, vaan joukkue on ottanut täyden pistepotin jo 16 kertaa peräkkäin itselleen. PeKan saldo ei ole aivan yhtä mairitteleva, mutta ei seitsemää voittoa kymmenestä viime pelistä voi huononakaan pitää – etenkin, kun joukkue on kohdannut sinä aikana Catzin ja HyPon kerran sekä Hongan kahdesti.

Koripalloa seuraavien katse kiinnittynee huomenna PeKan takapelaajaan Linda-Lotta Lehtorantaan. Vakavasta alaraajavammasta toipunut Lehtoranta on pelannut joukkueen riveissä nyt viisi ottelua ja siivittänyt ryhmän vahvaan menoon. Lehtorannan tervehtyminen on hyvä uutinen myös naisten maajoukkueelle, jonka päävalmentaja Pekka Salminen nosti hänet suoraan avauskokoonpanoon Romaniaa (59-80) ja Ranskaa (40-90) vastaan. Jokainen pelattu minuutti nostaa taitavan pelaajan tuntumaa tärkeisiin pudotuspeleihin.

- Meillä on erittäin hyvä joukkue vastassa, Catzin valmentaja Mika Haakana myöntää. Peli-Karhut on sarjan paras nopeissa ja puolinopeissa hyökkäyksissä. Linda-Lotta Lehtorannan paluu on tuonut joukkueen peliin vielä lisää vaarallisuutta. Meidän pitää olla kurinalaisia hyökkäyskorilla ja tehdä hyviä valintoja.

Catz on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista ja se sai vasta lauantain HyPo-otteluun ykkösryhmänsä kokoon. Valitettavasti joukkueessa on Haakanan mukaan esiintynyt edelleen pieniä ongelmia sairastelujen ja kolhujen muodossa, mutta mistään hälyttävästä ei tiettävästi ole kyse. Turhien riskien ottaminen tässä vaiheessa kautta on hyödytöntä, sillä ainoastaan täydellinen romahdus voi viedä joukkueelta runkosarjan voiton. Siltä osin Catzilla ei ole siis mitään hätää.

PeKan ja Catzin välinen ottelu pelataan huomenna keskiviikkona Steveco Areenalla klo 18:30 alkaen. Jos et pääse paikan päälle kannustamaan kissoja, voit seurata peliä joko maksullisen Fanseatin kautta tai sitten Basket.fi -sivuston tilastoseurannasta.

Kari Glödstaf
27.2.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy