Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Voittoputkessa oleva HyPo saapuu Lappeenrantaan

Naisten Korisliigan runkosarjan voittoon tiukasti tarrautunut Catz saa huomenna Urheilutalolle kovan vastustajan, kun huimasti otteitaan alkuvuonna parantanut Hyvinkään Ponteva saapuu hakemaan jatkoa kuuden ottelun voittoputkelleen. Lauantaina Tapiolan Hongan todellisessa trillerissä voittanut HyPo saapuu Lappeenrantaan laadukkaalla ryhmällä, joka vahvistui entisestään, kun Äänekosken Huimasta tuttu amerikkalaisvahvistus Jazmine Perkins liittyi joukkueeseen. Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu piti hyvinkääläisryhmää sarjan leveimpänä ja samanlaisia ajatuksia on myös Catzin käskyttäjällä Mika Haakanalla:

- HyPon materiaali on todella laaja, heillä on kolmen ulkomaalaisen lisäksi ryhmässään 4-5 maajoukkuepelaajaa. Taru Tuukkanen pelasi hienosti Espanjan kivikovassa pääsarjassa joulu-tammikuun ja on palannut joukkueen riveihin.

HyPon voittoputki kalpenee kuitenkin selvästi Catzille, joka on nyt napannut täyden pistepotin jo 15 kertaa perättäin. Viimeksi kissat voitti lauantaina EBT:n vieraissa selvin lukemin, vaikka joutui kamppailuun ilman Natalie Dayta. Hämmästyttävän 31-0 runin reilussa kymmenessä minuutissa tehnyt Catz osoitti operoivansa koko joukkueen leveydellä, eivätkä sen otteet juurikaan heilahtele yhden tai kahdenkaan avauspelaajan poissaoloista.

Joukkueet ovat toisilleen erittäin tuttuja, sillä ne ovat kohdanneet Korisliigassa viime vuosina useasti. Tällä kaudella otteluita on kertynyt jo kaksi: ensin Catz voitti lokakuussa Lappeenrannassa luvuin 73-57, sitten juuri ennen joulutaukoa kissat oli parempi vieraskentällä tyrmäävästi 40-80. Tuon kohtaamisen jälkeen molempien ryhmityksissä on tapahtunut kuitenkin merkittäviä muutoksia. Catzin kapteeni Lena Reshetko jättäytyi raskauden vuoksi syrjään ja hänen tilalleen tuli Espanjasta Vilma Kesänen, Hyvinkää sai puolestaan vuodenvaihteen jälkeen Tuukkasen takaisin. 40-vuotias konkarisentteri on hyvin merkittävässä osassa HyPon voittoputkea, sillä peliälyltään hän on edelleen liigan eliittiä.

- HyPo pistää palloa paljon korin alle Tuukkaselle ja hyödyntää hänen syöttö- ja korintekotaitoaan, Haakana sanoo. Leikkausten puolustamisessa tarvitaan kurinalaisuutta ja vaihtavaa puolustusta vastaan on oltava kärsivällinen. EBT pelasi pitkälti samalla tavalla, joka saattaa hiukan helpottaa mukautumistamme.

Myös Catzin maajoukkuelaituri Veera Pirttinen uskoo tiiviin puolustuspelin olevan ratkaisevassa asemassa. Hän ei myöskään kavahda kovia minuuttimääriä, joita kissapelaajille on viimeisissä otteluissa tullut.

- Vastassa on erilainen joukkue, jonka kohtasimme viimeksi joulukuussa. Me luotamme omaan pelityyliimme ja uskon, että tiivis joukkuepuolustuksemme on tärkein ase Pontevaa vastaan. Mitä isoihin minuutteihin tulee, niin hyvän harjoittelupohjan avulla jaksaa myös tarvittaessa pelata paljon. Pelien välillä on yleensä viikko tai vähintään muutama päivä, joten siinä ajassa ehtii usein palautua hyvin.

Catzin ja HyPon välinen jännitysnäytelmä alkaa Urheilutalolla klo 18:30. Otteluisäntänä toimii Parma Oy. Total Trivian sponsorituen ansiosta LUT:n ja Saimian opiskelijoilla on vapaa pääsy illan otteluun, samoin kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Tule ja tuo ystäväsikin seuraamaan Suomen kovinta naiskoripalloa, tästä eivät pidot juuri parane!

Kari Glödstaf
20.2.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy