Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Runkosarja kääntyy loppusuoralle – Catzilla edessä matka Espooseen

Naisten Korisliigan kärkipaikkaa tiukasti hallussaan pitävä Catz aloittaa runkosarjan loppusuoran Espoosta, jossa sitä emännöi pudotuspelipaikkaa kärkkyvä Espoo Basket Team. Toistaiseksi EBT on vielä viivan yläpuolella, mutta Kouvottaret hengittää kahden pisteen päässä ja siitä vielä kaksi pistettä alaspäin on Forssan Alku. Catzin tilanne on valoisampi, sillä joukkueen sarjajohto on neljä pistettä ja tasapisteissäkin se pysyttelisi keskinäisten otteluiden ansiosta sarjan toisena olevan Hongan yläpuolella.

Kumpikaan joukkue ei tehnyt maajoukkuetauon aikana pelaajahankintoja, vaan keskittyi rauhalliseen tekemiseen ja pikkuvaivojen paikkailuun. Niko Hellmanin luotsaama EBT on kärsinyt pitkin kautta erinäisistä loukkaantumisista, mikä on tarkoittanut melkoisia peliminuutteja tietyille pelaajille. Hellmanin onneksi joukkueen tehokolmikko Zykira LewisLotta AaltonenKamilah Jackson on kestänyt koossa, sillä heidän pelaamisensa on kevättä ajatellen ensiarvoisen tärkeää. Nuorista tulokkaista mielenkiintoisin nimi on vasta 16-vuotias Sanni Tuomisto, joka on ottanut ennakkoluulottomilla otteillaan paikan pelaavasta kokoonpanosta.

Catz pelasi viimeisen runkosarjaottelunsa ennen taukoa ilman Karoliina Rytköstä ja Natalie Dayta. Nyt pelaajat ovat saaneet parannella vaivojaan ja ovat todennäköisesti pelikuntoisia. Mika Haakana tosin tietää, ettei riskejä kannata tässä vaiheessa ottaa, vaan antaa pelaajien tarvittaessa pitää vielä siviilivaatteet yllään.

- Kahden viikon tauko alla. Toivotaan, että pikkuvammat ovat nyt takana ja saamme kuukauden verran ehjää, hyvää harjoittelua ennen pleijareita. Nyt on menty fysiikkapainotteista, laadukasta treeniä Lari Meurosen johdolla ja myös lepoa rankan tammikuun peliruuhkan jälkeen. Tulevalla viikolla päästään taas viemään joukkueasioita eteenpäin, kun koko ryhmä on koossa maajoukkuekiireiden jälkeen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla Catz on poistunut parketilta voittajana. Lokakuussa kissapaidat veivät pisteet mukanaan luvuin 66-75 ja joulukuussa kotihallissaan pelannut Catz oli ylitsepääsemätön este lukemin 87-66. Jälkimmäisestä ottelusta puuttui Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi valittu Aleighsa Welch. Huomenna hänen läsnäolonsa on enemmän kuin tärkeää, sillä vastassaan hänellä on sarjan parhaisiin levypallopelaajiin lukeutuva Jackson.

- EBT toimittaa paljon palloa loistavalle Jacksonille, Haakana toteaa. Joukkue leikkaa aktiivisesti korille ja hyödyntää hyvin heikon puolen tilanteita. Näissä tilanteissa on oltava kurinalainen ja pärjättävä levypalloissa. Jos onnistumme näissä asioissa, uskon että meillä on hyvä mahdollisuus kilpailla voitosta.

EBT:n ja Catzin välinen ottelu pelataan Espoonlahden urheiluhallissa ja se alkaa klo 17:00. Ottelua voi seurata Basket.fi -sivuston tulosseurannan kautta.

Kari Glödstaf
16.2.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy