Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz haastaa neljäntenä sarjassa olevan Vimpelin

Torstai-iltana Helsingissä, lauantaina päivällä Vimpelissä ja välissä vaatteiden vaihto kotona Lappeenrannassa – näin voisi tiivistää Catzin tämän viikon otteluohjelman. Pitkät pelimatkat ja lyhyt palautumisaika eivät etukäteen ajateltuna lupaa hyvää pelaajien fysiikalle, mutta onneksi lauantain jälkeen kissoilla on viikko aikaa palautua taivalletuista kilometreistä ennen Urheilutalolla pelattavaa Huima-ottelua.

Catz joutui eilen torstaina urakoimaan hikisen iltapuhteen, kun se kaatoi HBA Helmi Basketin tämän kotihallissa lukemin 94-104. Isoja minuutteja urakoineen ydinkuusikon työsarkaa vaikeutti flunssaisen puolustusekspertti Veera Pirttisen poissaolo, joten sopii toivoa, että Pirttinen tervehtyy ja tuo lisää jalkoja kentälle. Kissojen onneksi muita poissaoloja ei ole, ja joukkue pääseekin haastamaan sarjassa neljäntenä olevan Vedon parhaalla mahdollisella ryhmällä.

- Meidän pitää parantaa niin henkilökohtaista kuin joukkuepuolustustakin rutkasti torstaista, jotta voimme kilpailla ottelun voitosta, Catz-luotsi Mika Haakana sanoo. Olemme tehneet 88 pistettä per peli, mutta kahdessa viimeisessä pelissä puolustuspelimme on ollut heikkoa.

Jarkko Havun luotsaama Veto on jo vuosien ajan ollut Naisten Korisliigan kärkipäätä, vaikka se viimeinen rutistus onkin jäänyt mitalipeleissä puuttumaan. Ryhmää on vaivannut eräänlainen epätasaisuus, jossa pitkänkin tuloksellisesti hyvän kauden keskellä on voinut pelillisesti sattua mitä vain. Tänä vuonna Havu on saanut joukkueensa pelaamaan entistä tasaisemmin ja niinpä ViVen vyölle ovat jo tarttuneet Kouvottarien ja HyPon päänahat. Kärkikolmikkoa se ei ole vielä onnistunut selättämään, mutta on lauantaina taas iskuvalmiina, kun tilaisuus tulee.

- Veto omaa paljon pituutta ja heittovoimaa. Etenkin kotikentällä he ovat heittäneet hyvin - esimerkiksi Forssan Alkua vastaan joukkue pommitti 15 kolmosta liki 50 prosentin tarkkuudella. Jenkkikolmikko on laadukas ja omaavat erittäin hyvät yliopistourat, Haakana tietää.

ViVen joukkueessa tapahtui joulutauon aikana muutos, kun vahvan syyskauden pelannut Avyanna Young jäi kotiin Yhdysvaltoihin. Seura ei jäänyt miettimään tähtensä poisjääntiä, vaan pestasi hänen tilalleen kanadalaisen Jennifer Mathurinin. Kahdessa ottelussa 11.5 pisteen keskiarvolla pelanneen Mathurinin lisäksi joukkueen runkoon kuuluvat tarkasti heittävä amerikkalaisduo Sydney Coffey (16.5/6.1/2.8) - Pachiyaanna Roberts (17.5/9.2/2.4), Catzissakin käynyt Noora Järvikangas (12.1/6.5/1.5) sekä takapelaajina viihtyvät Lotta Vehka-aho (9.1/2.2/2.5) ja Anni Kujala (4.8/3.7/1.4). Ykskantaan voisikin todeta Vedon tasaisen rosterin olevan laajempi kuin monella muulla sarjan joukkueella, mikä antaa valmentaja Havulle luonnollisestikin enemmän pelimerkkejä käyttöön.

Vedon ja Catzin välinen ottelu alkaa klo 15:00 Vimpelin liikuntahallissa ja sitä voi seurata jo perinteeksi muodostuneen tavan mukaan Basket.fi -sivuston tulosseurannan kautta.

Kari Glödstaf
26.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy