Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz vierailulle Kouvottarien kotihalliin

Lappeenrannan Catzin kolmen ottelun ruuhkaviikko huipentuu huomenna Kouvolassa, jossa joukkue kohtaa legendaarisen Mansikka-ahon urheiluhallin uudelleen nimetyllä Jatke Areenalla paikallisen Kouvottaret. Syksyllä joukkueet kohtasivat Lappeenrannassa, jolloin Catz oli loukkaantumissumaan ajautuneita vieraitaan parempi lukemin 79-53 (47-25).

Joukkueet lähtevät huomiseen koitokseen hyvin erilaisista asemista. Catz on porskuttanut koko kauden sarjan kärjessä, Kouvottarien menon ollessa huomattavasti kuoppaisempaa. Viime aikoina joukkue on saanut lopulta tasaisuutta otteisiinsa, joskin viime viikonlopun voittoa Hongasta (56-53) seurasi arkikierroksen tappio EBT:lle (62-73). Paikallispeli antaa kuitenkin joukkueelle ylimääräistä latausta ja kenties juuri siksi Kouvottaret onkin yksi Catzin pahimpia vastuksia.

- Kouvottaret on pelannut viimeiset puolitoista kuukautta hyvin. Honka kaatui viikko sitten kotikentällä ja joukkue oli neljän ottelun voittoputkessa ennen EBT -tappiota. Kouvottaret juoksee paljon erilaisia palloscreenejä, jolloin kommunikointi ja kurinalaisuus ovat näissä puolustustilanteissa yksi avainasioista. Molemmilla joukkueilla on alla isoja kokoonpanomuutoksia, Mika Haakana selventää huomisen ottelun keskeisiä asioita.

Siinä missä Haakana on voinut varioida kenttäryhmityksiä liki mielin määrin, on Kouvottarien Mika Hartonen ollut huomattavasti ahtaammalla. Viimeisimmän jobinpostin hän sai vuodenvaihteen jälkeen, kun joukkueen pisterohmu Whitney Frazier passitettiin takaisin kotimaahansa. Seura kiinnitti uudeksi laituriksi D’Asia Chambersin, jonka sopeutuminen Suomen korisparketeille ei kuitenkaan suju hetkessä – siksi Kouvottarille onkin elintärkeää, että Brittany Carter ja Layne Murphy ovat huomenna alusta alkaen iskussa.

- Meidän täytyy keskittyä tiukasti tuleviin peleihin, Catzin takapelaajana viihtyvä Miina Lapila kertoo. Kouvottaret on hyvä joukkue ja meidän täytyy olla valmiita pelaamaan alusta asti. Kouvottaret juoksee hyvin kenttää ja pyrkii nopeisiin hyökkäyksiin, joten puolustukseen palaaminen on tärkeässä roolissa. Puolustuksen intensiteetillä ja omassa hyökkäyspäässä perusasioita toteuttamalla meillä on mahdollisuus ottaa voitto pelistä. Keskiviikkoinen voittomme Hongasta oli tietysti tärkeä, mutta se ei kuitenkaan ratkaissut yhtään mitään, Lapila muistuttaa.

Kouvottarien ja Catzin välinen Naisten Korisliigan ottelu alkaa huomenna klo 15:00. Jos et jostain syystä pääse paikan päälle kannustamaan kissoja voittoon, voit seurata ottelua myös Basket.fi -sivuston tilastoseurannasta tai maksullisen Fanseatin kautta.

Kari Glödstaf
19.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy