Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Korisliiga jää joulutauolle – Catz haastaa viimeisessä ottelussa HyPon

Naisten Korisliiga on ehtinyt puolimatkan krouviin ja pian on joulutauon aika. Ennen vapaapäiviä ja herkkujen nautiskelua Catzilla on edessään vielä yksi ottelu, jonka voittamalla se pitäisi kiinni paalupaikasta. Tulevan viikonlopun vastus on tosin sarjan eliittiä, sillä kissojen vieraspelimatka vie viime kauden mestarijoukkueen Hyvinkään Pontevan kotisaliin.

Catz ja HyPo ovat kohdanneet jo kertaalleen Lappeenrannassa, silloin Catz oli parempi lukemin 73-57 (36-20). Sen jälkeen hyvinkääläiset ovat petranneet otteitaan ja ottaneet seitsemästä pelistä kuusi voittoa, joiden turvin he ovat nousseet sarjataulukossa jo neljännelle sijalle. Viime viikonlopun Honka-tappio katkaisi kuuden ottelun kunnioitettavan voittoputken, jonka joukkue haluaa saada varmasti taas päälle. Se tarkoittaa kiireistä iltaa kissoille. Catzin valmentaja Mika Haakana on tuttuun tapaansa analysoinut tarkasti tulevan vastustajan otteita.

- HyPo pelasi Honkaa vastaan pitkälti samalla konseptilla kuin aiemmin (Taru) Tuukkasen puuttumisesta huolimatta. Nyt heillä on kuitenkin pidempi valmistautumisaika ja meidän pitää olla valmiina mukautumaan tarvittaessa. HyPolla on edelleen laaja rotaatio ja se on tunnetusti erittäin vaarallinen kotikentällään.

Hyvinkääläisten kovin syömähammas on tänäkin vuonna ollut Tuukkanen, jonka pelinlukutaito ja viimeistelyn taso ovat edelleen kovaa luokkaa. Nyt Tuukkanen pelaa väliaikaisesti Espanjan Zaragozassa, mikä muuttanee kotijoukkueen kuvioita jonkin verran. Catzin sentteri Aleighsa Welch muistuttaa, ettei joukkueen pidä kuitenkaan tuudittautua helpompaan peliin.

- Koripallo ei ole koskaan yhdestä pelaajasta kiinni, ”Lisa” tähdentää. Hyvät joukkueet pystyvät kyllä löytämään keinot tällaisten poissaolojen paikkaamiseen ja uskonkin, että ottelusta tulee erittäin fyysinen. Voitto olisi meille erittäin tärkeä, sillä se antaisi hyvät lähtökohdat kevätkaudelle ja hyvän fiiliksen myös tulevaa taukoa ajatellen.

Catzin voittoputki on tällä haavaa kuuden ottelun mittainen. Sen ainoa tappio on lokakuun lopulta Peli-Karhuja vastaan, sen jälkeen jalkoihin ovat jääneet mm. Honka, ViVe ja viime lauantaina EBT. Natalie Day on noussut koko sarjan pistetilastossa jo viidenneksi (19.42 pistettä/ottelu) ja Valencia McFarland johtaa koko Korisliigan syöttötilastoa (6.08 syöttöä/ottelu). Tärkeintä on kuitenkin se, että tilastojen takaa nousee äärimmäisen tasaisesti suorittava ryhmä, joka pelaa tehokkaasti ja tunnollisesti illasta toiseen. Näistä eväistä on tämän kauden kissaryhmä rakennettu.

HyPon ja Catzin välinen mittelö alkaa Hyvinkään Martinhallissa la 16.12. klo 17:00. Ottelua voi seurata basket.fi -sivuston liveseurannan kautta.

Kari Glödstaf
15.12.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy