Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz matkustaa alavireisen Huiman vieraaksi

Naisten Korisliiga jatkuu lauantaina neljällä ottelulla ja Catzille se tarkoittaa matkaa Äänekoskelle. Paikallisen Huiman sarja on mennyt pahasti alakanttiin ja lokakuussa kissat riepottelivat äänekoskelaisia suorastaan julmin lukemin 120-59 (76-35). Äänekosken liikuntatalo on kuitenkin perinteisesti ollut vaikea paikka vierailla, joten minkäänlaiseen ylimielisyyteen ei selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtevän Catzin tule sortua.

- Vaikka viimeksi Huima voitettiinkin melko reippaasti, ei sarjan ketään joukkuetta pidä missään nimessä aliarvioida, muistuttaa kissojen vakiopelaajiin lukeutuva Roosa Kosonen. Kaikkiin peleihin pitää lähteä hyvällä asenteella ja valmiudella kovaan peliin.

Kosonen on hyvä esimerkki tinkimättömän ja päämäärällisen harjoittelun tuloksista. Viime kaudella edustukseen nostettu Roosa on ottanut vähitellen yhä vankemman jalansijan joukkueesta ja on kasvanut jo niihin pelaajiin, joita voi laittaa kentälle kovassakin paikassa. Erityisen ilahduttavaa on ollut puolustuspeli, jossa hän on petrannut selkeimmin otteitaan vuoden aikana – levypallot ja blokit tulevat nuorten maajoukkueen jäseneltä kuin itsestään.

- En minä tarkoituksella ole pyrkinyt profiloitumaan puolustajana, hän toteaa vaatimattomaan tapaansa. Yritän vain tehdä parhaani molemmissa päissä kenttää.

Huomenna Roosaa ja muuta kissalaumaa vastassa on sarjan taitavimpiin pelaajiin lukeutuva Jazmine Perkins, jonka korille ajot ovat myrkkyä jokaiselle joukkueelle. Eivätkä Perkinsin avut tähän lopu, parhaan pistekeskiarvon (19.9) lisäksi hän on myös Huiman ykkössyöttäjä (3.9). Joukkueen levypallokuningatar on puolestaan Tyler Gilbert (9.2), jota vastaan asettunee Aleighsa Welch (9.4 levypalloa/ottelu). Viimeksi ”Lisa” pysäytti Gilbertin ja tämä parivaljakko tulee olemaan merkittävässä osassa ottelun ratkaisua myös huomenna.

- HBA-pelin avauspuolikas oli meiltä intensiteetiltään kauden parasta, Catz-valmentaja Mika Haakana sanoo. Nyt on vastassa erityylinen vastustaja. Huiman jenkeistä Suriya McGuirella on valtavasti potentiaalia parantaa. Lisäksi joukkue on saanut edelliseen kohtaamiseemme verrattuna Riina Kärkkäisen takaisin, mikä lisää merkittävästi Huiman iskukykyä.

Huiman ja Catzin välinen ottelu alkaa Äänekosken liikuntatalolla klo 17:00. Sitä voi seurata perinteiseen tapaan Basket.fi -sivuston otteluseurannan kautta.

Kari Glödstaf
1.12.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy