Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz kohtaa tappioitta sarjan aloittaneen Hongan

Jos oli Catzilla viime lauantaina vaikea vastustaja Peli-Karhuissa, ei joukkue selviä juuri helpommalla nytkään, kun vastaan asettuu Naisten Korisliigan tappioitta aloittanut Tapiolan Honka. Kimmo Kujansivun johtama espoolaisjoukkue on vakaasti päättänyt ottaa viimeisen puuttuvan askeleen maamme huipulle ja jälki on ollut sen mukaista: viidessä ottelussa Honka on pussittanut keskimäärin 80.2 pistettä, kun taas sen vastustajat ovat saaneet vain 63.4 pistettä. Catzin valmentaja Mika Haakana tietää Hongan vahvuudet:

- Honka pelaa organisoitua koripalloa molemmissa päissä kenttää ja on myös siksi aina hankala vastustaja. Joukkuetekemisen lisäksi heiltä löytyy valtavasti henkilötaitoa. Meidän pitää löytää terävyytemme ja kurinalaisuutemme asioiden toteuttamisessa monin tavoin hankalan PeKa-ottelun jälkeen.

Hongan peli pyörii vahvan aloitusviisikon ympärillä, jota monivuotinen maajoukkuetähti Heta Korpivaara ohjaa mestarillisesti. Joukkueen paras pisteidentekijä (17.0 per ottelu) saa hyvää taustatukea Kiana Johnsonilta (14.2/7.2/4.2/3.8 riistoa), Wilesia Hardylta (11.6/10.2/2.8) ja PeKasta täksi kaudeksi siirtyneeltä Roosa Lehtorannalta (12.4/2.2/2.2). Puolustuksessa Saara Sandell pysäyttää joko pallon tai pelaajan ja ensi syksynä San Franciscon yliopistoon siirtyvä Kia Vaalavirta jakaa pelivälinettä tehokkaasti.

Catzin viime lauantain vieraspeli PeKaa vastaan oli yksi kaikkien aikojen omituisimmista. Rohkeasti erilaisella puolustustaktiikalla lähtenyt PeKa antoi kissoille kosolti heittotilaa, mikä olisi tavallisesti ollut pelillinen itsemurha. Jostain syystä catzilaisten heittopeli oli pahasti ruosteessa, eikä juuri kukaan onnistunut lennättämään palloa sukkaan. Kahdeksasta ensimmäisestä heitosta vain yksi meni koriin ja kun tahti ei pelin edetessä juuri parantunut, jäivät pisteet Kotkaan lukemin 62-46. Lauantaita on kuitenkin turha murehtia enempää, toteaa Catzin kapteeni Lena Reshetko:

- Huonoja heittopäiviä sattuu joskus jokaiselle ja nyt oli meidän vuoromme. Uskon, että olemme oppineet virheistämme ja suuntaamme katseemme jo tulevaan otteluun. Voiton saadaksemme meidän on keskityttävä omaan peliimme niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Kausi on alkanut osaltamme hyvin ja uudet pelaajat ovat sopeutuneet systeemiimme vaivattomasti, mutta meidän on silti vielä kehitettävä peliämme ollaksemme vahvempia ja parempia.

Hongan ja Catzin välinen ottelu pelataan Tapiolan Urheiluhallissa ja se alkaa hieman poikkeuksellisesti jo klo 14:00. Viime kaudella EU-nimellä pelannut Honka kohtasi kissapaidat kahdeksan kertaa, joista molemmat joukkueet voittivat neljä. Kuinka käy lauantaina, sitä voit seurata joko maksullisesta go.fanseat.com -sivustolta tai Basket.fi -liveseurannasta.

Kari Glödstaf
2.11.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy