Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz ja Honka kohtaavat huippuottelussa Urheilutalolla

Naisten Korisliigan joukkueet eivät ehdi tällä viikolla juuri levätä laakereillaan, sillä kyseessä on kolmen ottelukierroksen viikko. Huomisen arkikierroksen ehdoton huippukamppailu käydään Urheilutalolla, jossa Catzin vieraaksi saapuu sarjassa toisena oleva Tapiolan Honka. Syksyn ensimmäisessä kohtaamisessa kissapaidat olivat Honkaa parempia luvuin 76-65, mutta se ei paina huomenna vaakakupissa rahtuakaan.

Catz ja Honka ovat olleet tämän syksyn kestomenestyjät ja kulkeneet Korisliigan kärjessä rinta rinnan aivan ensimmäisiltä kierroksilta lähtien. Viime lauantaina yhteiseloon tuli särö, kun vahvasti vuodenvaihteen jälkeen aloittanut Kouvottaret kaatoi Hongan kotihallissaan lukemin 56-53. Kun Catz nappasi samaan aikaan vierasvoiton Forssan Alusta, se tarkoittaa, että kissojen sarjajohto on nyt kaksi pistettä. Mahdollisella voitolla ero kasvaisi neljään, mutta se vaatii tiukkaa ja peräänantamatonta taistelua joka pallosta – vain siten Honka on kaadettavissa.

- Honka pelaa kontrolloidusti molemmissa päissä kenttää ja on muun muassa siksi todella hankala vastustaja, Catzin valmentaja Mika Haakana analysoi huomista ottelua. Meidän pitää olla kärsivällisiä, liikuttaa palloa ja olla kollektiivina kurinalaisia molemmissa päissä kenttää. Kentällä nähdään useita kovia taistelupareja, joten edessä on varmasti hyvin mielenkiintoinen ottelu. Viime kotiottelussa yleisöä oli hienosti liki 500 ja uskon, että kärkimatsissa näemme kauden ennätysyleisön.

Molemmissa joukkueissa riittää laatua vaikka muille jakaa. Hongan Wilesia Hardy valittiin juuri Korisliigan joulukuun pelaajaksi, vaikka palkinto olisi voinut mennä tilastojen mukaan yhtä hyvin emäntäjoukkueen Natalie Daylle. Korien alla pallosta taistelevat Aleighsa Welch ja sarjan valovoimaisimpiin suomalaispelaajiin lukeutuva Heta Korpivaara, kaaren takaa puolestaan pommittavat Veera Pirttinen ja Roosa Lehtoranta. Myös molempien joukkueiden takapelaajat Valencia McFarland ja Kiana Johnson ovat sarjan ehdotonta eliittiä. Huomisen kaltaista naiskoriksen tähtiloistoa nähdään Urheilutalolla seuraavan kerran aikaisintaan pudotuspeleissä, mikäli joukkueet siellä kohtaavat.

Huomisiltainen ottelu tarkoittaa Catzin tuoreelle hankinnalle, maajoukkueen takapelaajana häärivälle Vilma Kesäselle paluuta tuttuun saliin. Forssassa ensimmäisen ottelunsa kissapaidassa pelannut Kesänen odottaa huomista innolla, lähtihän hän Lappeenrannasta keväällä 2012 Suomen mestarina ja haluaa kokea saman tunteen uudestaan tänä keväänä.

- Tällä hetkellä fiilikset ovat odottavan hyvät, Vilma kertoo. Ensimmäinen peli on saatu pelattua ja muutama treeni lisää alle, joten pikkuhiljaa alan päästä mukaan joukkueen peliin ja ”Haksan” systeemien viidakkoon. Valmennusjohto on taas tehnyt tosi hyvää työtä scoutin suhteen, joten meidän homma on nyt toteuttaa pelisuunnitelmaa. Honka on vaarallinen ja hyvin organisoitu joukkue, mutta uskon että hyvällä joukkuepuolustuksella ja kärsivällisellä pallonliikkeellä hyökkäyspäässä saadaan sarjapisteet pidettyä Lappeenrannassa. Kaikki peliin ja yhdessä!

Catzin ja Hongan välinen mittelö alkaa Urheilutalolla klo 18:30. LUT:n ja Saimian opiskelijoille on vapaa pääsy opiskelijakorttia vastaan, samoin kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi otteluun. Tule ja tuo ystäväsikin, kannustetaan kissat voittoon ja tehdään huomisillasta ikimuistoinen koripallotapahtuma!

Kari Glödstaf
16.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy