Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz matkustaa Forssaan – Kesänen pelaa avausottelunsa kissapaidassa

Uusi viikonloppu, uudet ottelut. Naisten Korisliiga jatkuu täydellä kierroksella ja Catzille se tarkoittaa vieraspelimatkaa Forssaan, sarjan tyvipäähän jämähtäneen Alun vieraaksi. Neljä voittoa syyskierroksella napanneen kotijoukkueen alkaisi olla aika jo herätä, mikäli pudotuspelipaikka koetaan vielä realistiseksi tavoitteeksi – sarjan kuudetta ja viimeistä jatkopeliin oikeuttavaa sijaa pitävä Kouvottaret on kipittänyt jo neljän pisteen päähän. Catz sen sijaan kamppailee Hongan kanssa runkosarjan piikkipaikasta ja vähintäänkin kotiedusta jatkopeleihin. Vaikka kautta on vielä monta kierrosta edessä, ratkaisevia askelmerkkejä piirretään jo parketille.

- Forssan Alku on kotikentällään vaarallinen vastustaja, Catzin valmentaja Mika Haakana painottaa. Etenkin aloitusviisikko on erittäin nimekäs. Keskitymme scoutissa muutamaan asiaan, mutta pääpaino on tällä hetkellä oman pelin kehittämisessä.

Molemmat joukkueet ovat kokeneet kokoonpanomuutoksia viime aikoina. Catzin kapteeni Lena Reshetko jäi taannoin raskauden vuoksi syrjään ja seura hankki hänen tilalleen entisen kapteeninsa, vuosikausia maajoukkueen takapelaajana esiintyneen Vilma Kesäsen. Alku puolestaan siirsi koko syksyn mukana olleen Aaliyah Lewisin syrjään ja kiinnitti hänen tilalleen toisen amerikkalaisen, Alexandra Greenin, joka teki debyyttinsä viime kierroksella Honkaa vastaan. Minna Sten puolestaan palasi sairastuvalta tositoimiin. Muutokset vaikuttanevat molempien joukkueiden otteisiin ainakin välillisesti, myöntää Catzin nuoremman ryhmän edustaja Johanna Timperi.

- Meiltä lähti nelospaikan pelaaja ja tilalle saatiin pieni pelaaja, eikä Lenaa voi korvata ihan ”yksi yhteen”, joten meidän tarvitsee tehdä hyökkäyspäähän mahdollisesti pieniä muutoksia. Forssalle tuli puolestaan tammikuussa uusi jenkkivahvistus, joten meidän täytyy keskittyä omaan hyvään joukkuepeliin ja toteuttaa onnistuneesti sovittuja asioita hyökkäys -ja puolustuspäässä läpi ottelun, niin ollaan vahvoilla. Uskon, että meillä on erinomainen mahdollisuus jatkaa kevätkausi vähintään yhtä hyvällä draivilla kuin syyskausi.

Kuten viikolla annetuissa haastatteluissa ja ennakoissa on ties kuinka monelta taholta todettu, ei Kesäsen värväämisen tarkoituksena ole suoranaisesti Reshetkon paikkaaminen, vaan eri variaatioiden tarjoaminen niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Taitavana syöttäjänä ja tinkimättömänä puolustajana tunnettu Kesänen tarjoaa lepoaikaa syksyllä isoja minuutteja pelanneille runkopelaajille ja mahdollistaa erilaisten kenttäryhmitysten käytön aiempaa paremmin.

- Rotaatiot tulevat muuttumaan hiukan ja pelaajat joutuvat ajoittain uusiin tilanteisiin puolustuksen ja hyökkäyksen toteuttamisessa, Haakana jatkaa. Muutokset aiheuttavat omat haasteensa monella pelin osa-alueella, mutta uskon, että pystymme mukautumaan niihin.

Forssan Alun ja Catzin välinen ottelu alkaa klo 17:00 Feeniksin urheiluhallilla. Ottelua voi seurata Basket.fi -sivuston tilastoseurannasta tai maksullisen Fanseat.com -sivuston kautta.

Kari Glödstaf
12.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy