Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Naisten Korisliiga palaa tauolta – Catz emännöi PeKaa

Naisten Korisliigan joulutauko on ohi ja matka kohti kevättä ja mitalipelejä voi alkaa. Sarjan kärkipaikkaa pitävä Catz jatkaa otteluitaan huomenna sunnuntaina, jolloin Urheilutalolle saapuu monivuotinen kiistakumppani Peli-Karhut Kotkasta. Molemmat joukkueet ovat kokeneet erinäisiä kokoonpanomuutoksia joulutauon molemmin puolin, joten huomisesta kohtaamisesta tulee kaikin puolin mielenkiintoinen – PeKa on nimittäin toistaiseksi myös ainoa Catzin sarjassa voittanut joukkue.

Catzin kapteeni Lena Reshetko ilmoitti vuodenvaihteessa olevansa raskaana ja jättävänsä loppukauden pelit väliin. Seura pyrkii löytämään tehopelaajalleen korvaajan, mikä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty: vaikka joku pystyisikin tehojen suhteen Lenan saappaat täyttämään, henkisellä puolella se on miltei mahdotonta. Joukkueen yhtenäisyys ja venymiskyky mitataankin nyt toden teolla, sen myöntää myös takapelaaja Valencia McFarland:

- Lenan menetys on meille iso asia, mutta nyt jokaisen on vain otettava askel eteenpäin ja täytettävä hänen paikkansa. Se vaatii järjestelyjä, mutta uskon, että me pelaajat kuten myös valmentajamme tulemme löytämään oikeat ratkaisut tähän asiaan.

PeKan ja samalla koko Suomen suurin naiskoripallolupaus Awak Kuier vaihtoi jo ennen joulutaukoa paperinsa HBA:han ja jätti samalla ison aukon täytettäväksi. Toinen takaisku koettiin, kun sarjan parhaisiin amerikkalaispelaajiin lukeutunut Akilah Sims loukkaantui joulukuun alussa ja joutui jättäytymään vuoden lopuista otteluista syrjään. Simsin mahdollinen poissaolo olisi vieraille iso menetys, sillä amerikkalaislaituri johtaa joukkueensa pistetilastoa (21.9 pistettä per ottelu) ja on tällä saralla kolmas koko sarjassa. PeKa on kuitenkin enemmän kuin yksittäiset pelaajansa McFarland toteaa:

- PeKa on erittäin hyvä joukkue ja heillä on laadukkaita pelaajia jokaiselle pelipaikalle. Viime kohtaamisemme oli meiltä kauden heikoin esitys, emmekä voi odottaa voittavamme tälläkään kertaa, mikäli pelaamme yhtä huonosti. Siispä meidän täytyy keskittyä tekemiseemme ja pelattava tiiviinä joukkueena koko ottelun ajan, jotta saamme pisteet kotiin.

Myös Catzin valmentaja Mika Haakana tietää tulevan vastustajan vahvimmat osa-alueet.

- Peli-Karhut on sarjan paras joukkue nopeissa hyökkäyksissä. Meidän pitää pelata kurinalaisesti hyökkäyksessä ja kommunikoida selvästi siirtymätilanteissa. Palloscreenitilanteissa joudumme tekemään muutoksia kokoonpanomuutosten takia, mutta uskon, että pystymme mukautumaan siihen. Pitkä tauko aiheuttaa varmasti haasteensa molemmille joukkueille.

Catzin ja PeKan välinen ottelu alkaa klo 17:00. Tule ja tuo ystäväsikin kannustamaan kissapaidat voittoon! Äläkä unohda, että peliin on sekä EKOP:n omistajajäsenillä sekä Pivo-lompakon haltijoille vapaa pääsy!
LUT:n ja Saimian opiskelijat pääsevät kevätkaudella ilmaiseksi kaikkiin runkosarjan otteluihin näyttämällä opiskelijakortin.

Kari Glödstaf
6.1.2018

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy