Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz palaa sarjatauolta ja kohtaa kotonaan Forssan

Naisten maaottelut ovat tällä erää ohi ja on aika palata normaalien ottelurutiinien pariin. Catzille se tarkoittaa sitä, että joukkue alkaa valmistautua tulevan viikonlopun kotipeliin Forssan Alkua vastaan. Kissat lähtevät tulevaan otteluun hyvistä lähtökohdista, sillä se on kerännyt seitsemästä pelaamastaan ottelusta kuusi voittoa ja joutunut poistumaan parketilta hävinneenä vain kertaalleen.

Forssan Alun kausi ei ole lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. Perinteikkään seuran otteet ovat ailahdelleet, eikä se ole pystynyt haastamaan sarjan kärkipäähän povattuja joukkueita kuin hetkittäin. Se on ottanut voitot EBT:stä, Kouvottarista ja HBA:sta, tappion karvasta kalkkia forssalaisille ovat puolestaan syöttäneet HyPo, PeKa, Honka ja Vive. Lähtökohdat ovat siis kotijoukkueelle erinomaiset, mutta valmentaja Mika Haakana ei suostu pelaamaan peliä etukäteen.

- Nimekäs, vaarallinen joukkue vastassa. Alku pelaa palloa sisään, juoksee palloscreenmotionia kaarella ja sen sisäpelaajat pystyvät myös heittämään kaukaa screenien jälkeen.

- Maajoukkuetauon ensimmäinen viikko oli osaltaan omatoiminen ja fysiikkapainotteinen Lari Meurosen johdolla. Teimme toiminnallista voimaharjoittelua, hallintatreenejä ja nopeutta. Tällä viikolla pyrimme löytämään pelirytmiä nousujohteisesti kohti lauantaita, haastavasta tilanteesta huolimatta.

Haastavalla tilanteella Haakana tarkoittaa joukkueen pelaajistoa, joka kärsi tauon aikana eriasteisista kolhuista. Siitä huolimatta tilanne ei ole niin paha kuin näyttää ja esimerkiksi kasvonsa taannoin loukannut sentteri Aleighsa Welch on lähellä täyttä kuntoutumista.

- Maskin kanssa pelaaminen on tietenkin hankalaa, sillä se huurtuu melkoisesti pelin aikana. Otin sen pois jo edellisessä ottelussa ja olen harjoitellut jo jonkin aikaa ilman sitä, mutta ajattelin kuitenkin olla varovainen ja pitää maskia varmuuden vuoksi vielä hetken aikaa.

Catzin parhaana pistenikkarina on alkukauden osalta häärinyt Natalie Day (19.4 pistettä per ottelu), joka jäi ainoastaan Kouvottaria vastaan alle 10 pisteen. Levypalloja on napsinut ahkerimmin Welch (9.6) ja Valencia McFarlandin syöttökoneisto (5.9) on toiminut tähän asti kuin öljytty. Forssan pisterohmu ja levypallokuningatar on puolestaan Mia Loyd (20.3/13.6), kun taas valtaosa syötöistä on jaettu Aaliyah Lewisin (5.0) kautta. Marginaalit ovat siis ainakin pelaajatilastoja vertaillessa pieniä.

- Liiga on ollut tähän saakka erittäin tasainen, Welch sanoo. Valmentajat ovat tehneet erinomaista työtä kokoonpanon kierrättämisessä, joten emme ole koskaan liian väsyneitä, vaikka pelaammekin isoja minuutteja. Näin sen täytyy toimia lauantainakin, jotta voimme pelata omaa peliämme ja olla vahvoja, kuten Honkaa vastaan. Silloin meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon.

Catzin ja Forssan Alun välinen ottelu pelataan lauantaina Urheilutalolla ja se alkaa klo 17:00. Tule kannustamaan kissat voittoon ja kuulemaan, kenet kannattajat valitsivat lokakuun pelaajaksi!

Kari Glödstaf
16.11.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy