Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz saa vieraita Kouvolasta

Naisten Korisliigan leppoisalla yhden ottelun viikkotahdilla aloittanut Catz kiristää nyt vauhtia, kun joukkue pelaa kaikkiaan kolme ottelua viikon sisään. Ensimmäisen se hoiti lauantaina kunnialla kaataen kotihallissaan mestaruutta puolustavan Hyvinkään Pontevan luvuin 73-57. Seuraava ottelu on vuorossa jo huomenna, kun Urheilutalolle saapuu takeltelevasti kautensa aloittanut Kouvottaret. Vaikka Catz voittikin joukkueiden väliset harjoituspelit (65-52, 71-61) on kouvolalaisryhmä ollut aina vaikea vastus kissoille.

- Kouvottaret hakee aktiivisesti etuja korin alta sekä tekee suuren määrän palloscreenejä eri puolille kenttää romahduttaakseen puolustuksen. Meiltä vaaditaan kärsivällisyyttä ja kurinlaisuutta toteuttaa asioita. Transitiopuolustus ja intensiteettiin vastaaminen ovat Kouvottaria vastaan aina tärkeitä asioita, kotijoukkueen valmentaja Mika Haakana selventää.

Catz on palannut tänä syksynä sekä pelillisesti että tuloksellisesti omalle tasolleen, kun taas Kouvottarien alkukausi on ollut vaikeuksien sävyttämä. Hyvää ja vauhdikasta koripalloa pelaava joukkue on saanut ensimmäisen ottelun (tappio ViVelle lukemin 76-84) jälkeen puolustuspelinsä kuntoon, mutta vastaavasti hyökkäyksessä ei ole nähty toivotunlaisia tehoja. Jo viime kaudella mukana ollut Whitney Frazier (19.0/10.3/2.5) ja Australiasta täksi kaudeksi  saapunut Brittany Carter (20.3/8.8/2.3/2.5 riistoa) ovat pussittaneet tehokkaasti, mutta heidän jälkeensä on ollut yllättävän hiljaista. Joukkue tarvitsisi avausottelussa loukkaantunutta Ulriikka Nuolikoskea kipeästi, sillä amerikkalaiskaksikon lisäksi ainoastaan sentteri Layne Murphy on päässyt säännöllisesti pelaavasta ryhmästä yli kymmenen pisteen keskiarvon.

Myös Catz on paininut loukkaantumisten kanssa, mutta se ei ole näkynyt pelissä yhtä selvästi. Kulloisenkin pelaajan loukkaantumiset on pystytty paikkaamaan muiden taholta ja vaikka joukkueen otteet ovatkin paikoin heilahdelleet, on pelinopeus ja tekemisen taso pysyneet korkeana koko ajan. Nyt emännät saavat mukaan lauantaina puuttuneen Miina Lapilan sekä A-tytöistä nostetun Tinna Rantalaisen, mikä tarkoittaa lisää vaihtoehtoja kenttäryhmityksiin ja peluuttamiseen.

Kouvottaret oli viime vuoden joulukuussa ensimmäinen joukkue, jota vastaan Catz peluutti uutta takapelaajaansa Valencia McFarlandia. Ottelu ei ole jäänyt mitenkään erikoisella tavalla Valencian mieleen, ellei oteta huomioon jatkoajalla kärsittyä tappiota. Energisesti illasta toiseen uurastava Valencia lupaa katsojille parempaa peliä kuin viime vuonna.

- Kouvottarilla on hyvä joukkue ja hyviä pelaajia. Uskon heidän olevan parempia kuin kauden alussa kohtaamissamme harjoitusotteluissa, joten huomisesta pelistä tulee varmasti niitä vaikeampi. Pelaamme kuitenkin nopeampaa peliä kuin viime kaudella tai alkusyksystä, joten toivottavasti pystymme kuittaamaan viime vuoden kotitappiomme.

Catzin ja Kouvottarien välinen ottelu pelataan Urheilutalolla keskiviikkona 25.10. klo 18:30 alkaen. Tule kannustamaan kissat voittoon ja käy seuran Facebook-sivuilla veikkaamassa ottelun lopputulosta – voit voittaa pienen yllätyspalkinnon!

Kari Glödstaf
24.10.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy