Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz haastaa epätasaisesti sarjan aloittaneen HyPon

Urheilutalolta ei puutu lauantaina sen enempää säihkettä kuin sähinääkään, kun vahvasti kautensa aloittaneen Catzin vieraaksi saapuu viime kauden mestarijoukkue Hyvinkään Ponteva. Epätasaisesti pelanneen HyPon kauden alku on ollut vaikea, sillä on nimittäin neljän pelatun ottelun jälkeen vain kaksi voittoa tilillään ja mikä huolestuttavinta, tappiot ovat olleet enemmän kuin selkeitä. Catz on sen sijaan ottanut kolmesta pelistä yhtä monta voittoa ja vaikka viime viikonlopun EBT-ottelu oli kissoille paikoin hyvin vaikea, on joukkueen tasaisen vahva pelaaminen ilahduttanut valmentaja Mika Haakanaa. Parannettavaakin toki löytyy, kuten myös selvä mielipide HyPon vaarallisimmasta aseesta.

- Lähdemme haastamaan hallitsevaa mestaria. Hyvinkää toimittaa palloa monin eri tavoin hurjassa vedossa olevalle Taru Tuukkaselle. Taru on pommittanut pinnoja läheltä ja kaukaa ja luo myös ison osan joukkueen korintekotilanteista syöttämällä.

Kuten Tuukkanen viime viikonlopun tv-ottelun haastattelussa sanoi uudistunut hyvinkääläisjoukkue ei ole vielä hitsautunut yhteen. Eniten peli takkuaa tällä hetkellä puolustuspäässä, jossa ei tunnu riittävän sen enempää vääntöä kuin voimaakaan. Tuukkasen johtama hyökkäyspeli on toimiessaan sarjan aatelia, sillä Henna Salomaa, Candice Warther, Anni Jämsä, Saara Wahlgren ja kumppanit pystyvät ratkaisuihin tiukoissakin paikoissa. Sen vuoksi HyPo on edelleenkin vaarallinen, vaikka peli onkin vielä kaukana parhaasta.

- Leikkausten ja cross-screenien puolustaminen tulee olemaan pelin avainasioita, Haakana selventää. Palloscreenitilanteiden tunnistaminen ja hyökkäyksen toteuttamisen laatu ovat myös taas isossa roolissa.

Catzin vahva alkukausi on pitkälti tasapainoisen joukkuepelaamisen ansiota. Puolustuspää on tilkitty tarkasti ja toisessa päädyssä on upotettu tahtokoreja kerta toisensa jälkeen. Erityisen vahvassa iskussa on ollut kissoihin tänä syksynä saapunut amerikkalaislaituri Natalie Day, joka on pussittanut keskimäärin 24.7 pistettä ottelua kohden. Viime viikonloppuna hän oli koko parketin korikuningatar 28 pisteellä. Kaudella 2012-2013 HyPoa edustanut Natalie odottaa lauantaista kohtaamista malttamattomana.

- On todella hienoa päästä pelaamaan vanhoja pelikavereita vastaan, sillä HyPo oli ensimmäinen ammattilaisjoukkueeni ulkomailla. Heillä on ollut nyt vaikea alku, mutta meidän ei kannata tuudittautua helppoon peliin. Pontevan ryhmässä on runsaasti kokemusta ja pelaajia, jotka ovat olleet yhdessä vuosia. Meidän on siis toimittava joukkueena, kommunikoitava riittävästi ja keskityttävä huolelliseen puolustamiseen, siten voimme voittaa heidät – ja mikä olisikaan mukavampaa, kuin tehdä se nyt kotona.

Catz voitti viime vuonna molemmat kotiottelunsa luvuin 82-66 ja 60-48. Kuinka käy huomenna, se selviää kello 15.00 alkaen. Tule kannustamaan kissat voittoon ja nauttimaan Urheilutalolle laadukkaasta naiskoriksesta! EKOP:n jäsenet pääsevät peliin ilmaiseksi.

Kari Glödstaf
20.10.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy