Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz kohtaa kotiavauksessaan Äänekosken Huiman

Naisten Korisliigan viime torstaina aloittanut Catz astelee huomenna ensimmäistä kertaa kotiparketille, kun kylään saapuu Äänekosken Huima. Joukkueiden ensimmäiset ottelut sujuivat erilaisten käsikirjoitusten mukaan, sillä siinä missä Catz oli varsin tyly vierailija HBA:n kotihallissa ja otti vakuuttavan voiton lukemin 94-69, sai Huima kokea kotihallissaan Tapiolan Hongan vahvuuden luvuin 57-90. Molemmat joukkueet ovat saaneet nyt harjoitella viikon verran lisää ja Catzin valmentaja Mika Haakana odottaakin huomista ottelua suurella mielenkiinnolla.

- Olemme harjoitelleet 10 päivän aikana paljon fysiikkaa sekä hioneet taktisia juttuja. On mukava päästä tauon jälkeen kokeilemaan harjoiteltuja asioita pelitilanteessa.

Yksi ottelun mielenkiintoisimmista seikoista liittyy Huiman monivuotiseen amerikkalaisvahvistukseen Kenya Robinsoniin. 15 vuotta Äänekoskella pelannut Robinson ilmoitti hieman ennen kauden alkua, ettei saavukaan kaupunkiin ja jätti joukkueen hetkeksi hieman tyhjän päälle. Huiman taustaryhmä löysi seuraikonille kuitenkin nopeasti korvaajan ja joukkue selvisi tilanteesta kunnialla. Äänekoskelaisryhmä onkin nyt mielenkiintoinen sekoitus nuoruutta ja kokemusta, jota edustaa etenkin joukkueessa jo kaudella 2015-2016 pelannut Jazmine Perkins.

- Huiman jenkkikolmikko on urheilullinen ja osoitti potentiaalinsa Honka-ottelussa tappiosta huolimatta, Haakana huomioi. Meidän pitää onnistua toteutuksessa vaihtavaa puolustusta vastaan ja mukautua mahdollisiin erilaisiin puolustusmuotoihin.

Jos kausi ilman Robinsonia on erikoinen äänekoskelaisille, on huominen ottelu erikoinen myös uudelle kissatulokkaalle, Karoliina Rytköselle. Koko koripallouransa Huimaa edustanut Rytkönen pelaa huomenna ensimmäistä kertaa kasvattajaseuraansa vastaan ja myöntää lievän etukäteisjännityksen.

- Vähän on kyllä jännittänyt koko viikon, kun on ensimmäistä kertaa oma kasvattajaseura vastassa. Huiman pelityyli on aina ollut tosi nopeaa ja heillä on myös kovat jenkit tällä kaudella. Kentsun (Robinson) poissaolo on varmasti vaikuttanut joukkueeseen, mutta Huimassa on jenkkien lisäksi sisukkaita nuoria pelaajia, jotka tulevat varmasti taistelemaan kovaa pallosta. Mukava nähdä kavereita, mutta luulenpa, että kuulumiset vaihdetaan sitten vasta pelin jälkeen.

Catz on ottanut Huimasta 25 perättäistä Korisliigan voittoa aina kevään 2012 finaaleista lähtien – tuolloin äänekoskelaiset olivat neljännessä loppuottelussa parempia luvuin 77-65. Jatkuuko putki huomenna, se selviää Urheilutalolla klo 17:00 alkaen. Tule kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
6.10.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy