Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz matkaa Espooseen hakemaan kolmatta perättäistä voittoa

Kahdella vakuuttavalla voitolla kautensa aloittanut Catz suuntaa lauantaina Espooseen hakemaan kolmatta perättäistä voittoa. Vastaansa se saa vaatimattomasti aloittaneen Espoo Basket Teamin, jonka saldona kahden täyden ottelukierroksen jälkeen on yhtä monta tappiota: ensin espoolaiset taipuivat Forssan Alulle 64-76 ja sitten Tapiolan Hongalle 70-77. Catzin voitot ovat HBA:sta 94-69 ja Äänekosken Huimasta 120-59.

Parasta tämän syksyn Catzissa on peli-ilon löytyminen. Takkuisen ja tuskaisen viime kauden jälkeen joukkue on kuin uudesti syntynyt ja pelaajien hyvän olon on aistinut katsomoon asti. Aivan täysin kissalaumaa ei ole vielä tosin testattu, mutta en jaksa uskoa sen missään vaiheessa murenevan viime kauden tavoin. Jokainen pelaaja tukee toistaan ja kannustaa jatkuvasti hyviin suorituksiin. Peliaika jakautuu kaikkien kesken ja vaikka tähtipelaajat paistattelevatkin enemmän valokeilassa, on koko joukkueen tasainen suorittaminen ollut se avain, jolla vastustajat on niputettu niin harjoituspeleissä kuin itse sarjassakin.

Espoolaisten joukkue uudistui kaikkiaan kuudella kotimaisella ja kahdella amerikkalaisella pelaajalla. Niko Hellmanin luotsaama ryhmä ei ole vielä saanut yhteispeliään viime vuoden tasolle, mutta nuorten ja lupaavien pelaajien kautta joukkueessa on potentiaalia yllättäviinkin suorituksiin. Liigan parhaisiin kolmostykkeihin lukeutuva Lotta Aaltonen nostaa tyylikkäällä pelaamisellaan muidenkin tasoa ja Kamilah Jackson sekä Zykira Lewis tuovat valtavasti taitoa hyökkäyspäähän. Catzin valmentaja Mika Haakana tietää hyvin lauantaisen vastustajan vahvuudet:

- Viikko on harjoiteltu laadukkaasti ja on hienoa päästä taas pelaamaan. EBT pyrkii pistämään palloa sisään vahvalle sentterille Jacksonille. Pelintekijä Lewis on ollut erittäin hyvä kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja meidän on löydettävä lääkkeet hänen pelinsä hidastamiseen. Olemme pelanneet varsin tasapainoisesti viimeiset kolme viikkoa ja samaa vaaditaan yleensä kovaa intensiteettiä pitävää EBT:ta vastaan.

Catziläisten on syytä muistaa, että espoolaisten paidassa pelaa myös kuuden kauden ajan kissoja edustanut Lotta Hämäläinen, joka varmasti tuntee entisen seuransa metkut juurta jaksain. Vahvasti kautensa aloittanut Veera Pirttinen kommentoi ”Loden” kohtaamista näin:

- Meillä on tällä hetkellä hyvä tekemisen meininki treeneissä ja peleissä! Hyvän vireen ylläpitämiseksi on pelattava joukkueena ja keskityttävä joka tilanteeseen. On todella hauskaa ja samalla hieman outoakin päästä pelaamaan nykyään espoolaista "Lodea" vastaan. Olemme pelanneet yhdessä monet pelit niin edustusjoukkueessa kuin A-tytöissäkin. Satoja yhteisiä harjoituksia unohtamatta! Toivotaan, että kumpikaan ei vanhasta muistista erehdy syöttämään toiselle…

EBT:n ja Catzin välinen ottelu pelataan Espoonlahden urheiluhallissa lauantaina 14.10. klo 17:00 alkaen. Ottelua voi seurata ainakin Basket.fi -sivuston liveseurannan kautta.

Kari Glödstaf
13.10.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy