Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Catz corner    Kissaklubi    Käsiohjelma    Videot   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz lähtee hakemaan sarja-avauksen pisteitä HBA:lta

Naisten Korisliiga käynnistyy huomenna, kun viime kaudella sarjan hännänhuipuksi jäänyt HBA kohtaa kotihallissaan pronssimitalit napanneen Catzin. Keväästä melkoisesti uudistunut kissalauma on esittänyt lupaavia otteita syksyn harjoituspeleissä, mutta sarjaottelut ovat asia erikseen ja tämän tietää myös monivuotinen valmentaja Mika Haakana, joka kertoi jo viime viikolla mietteitään HBA:sta.

- Sarjan avausottelu tulee olemaan erilainen kuin harjoituspelit ja siihen pitää valmistautua huolella. Meidän täytyy olla henkisesti valmiita, sillä HBA tulee pelaamaan kovalla tempolla. Meillä on nyt hyvin palaset kohdallaan, joten olen luottavainen tulevan kauden suhteen.

Catz on saanut harjoitella viimeisen harjoituspelin jälkeen viikon verran ja uudet pelaajat ovat käyneet päivä päivältä tutummiksi toisilleen. Tuoreista amerikkalaisvahvistuksista Lisa Welch on ehtinyt sopeutua ryhmään kauemmin, kun taas puolitoista viikkoa sitten saapuneen Natalie Dayn arkea on varjostanut kotimaassa riehuneet hurrikaanit ja huoli omaisista. Nyt tilanne on tiettävästi paranemaan päin, eikä Natalienkaan tarvitse huolehtia liikaa koripallon ulkopuolisista asioista.

Catz antoi harjoituspeleissään hyviä signaaleja tulevasta. Joukkue pystyi pitämään pelin kovatempoisena ja palloa liikuteltiin nopeasti pelaajalta toiselle. Puolustuspeli oli tiivistä ja etenkin korinalunen pystyttiin pitämään hallussa. Aivan kaikki hyökkäyspään ratkaisut eivät tule vielä selkäytimestä, mutta päivä päivältä tekeminen on yhä varmempaa. Koko joukkueen yhteinen pelaaminen tulee olemaan huomenna hyvin tärkeässä asemassa, sillä harjoitusotteluissa mm. viime vuoden mestarin HyPon voittanut HBA lukeutuu sarjan nopeimpiin joukkueisiin.

- Meidän pitää liikuttaa palloa ja toteuttaa asioita kurinalaisesti ja terävästi, sillä HBA laittaa pallolle ja pallottomille puolustuksessa voimakkaasti painetta, Haakana selventää. Joukkueen takakenttä ja etenkin Sara Bejedi ja Lotta-Maj Lahtinen tekivät hyvää jälkeä kesän nuorten EM-kisoissa. Bejedi on ottanut ison kehitysaskeleen ja lienee Valencia McFarlandin ohella sarjan nopein pelaaja.

HBA:n valmentaja Pekka Salminen kertoo sarjan kausioppaassa joukkueensa yrittävän olla sarjan paraskuntoisin ja energisin ryhmä. Nuorten maajoukkuepelaajista koostuva HBA tulee olemaan kaikille vaikeasti voitettavissa oleva joukkue, sillä sen riveissä pelaa Bejedin ja Lahtisen lisäksi monia muitakin kiinnostavia ja todella lupaavia pelaajia. On vielä arvoitus, kuinka hyvin he pärjäävät fyysisessä väännössä, mutta taitojen osalta HBA ei hävinne kenellekään.

HBA:n ja Catz kohtaavat Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa torstaina 28.9. klo 20:00 alkaen. Ottelua voi seurata myös fanseat-kanavalta (www.fanseat.com).

Kari Glödstaf
27.9.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy