Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz lähtee kirkastamaan viimevuotista hopeaansa Latvia-Estonia Liigassa

Huhtikuu on kiireistä aikaa mestaruusjahdeissa olevalle Catzille, jolla on edessä ratkaisuottelut niin Naisten Korisliigassa kuin Latvia-Estonia Liigassakin. Jälkimmäisessä toista kautta mukana oleva kissalauma ylsi viime vuonna aina finaaliin asti, jossa kovaa kansainvälistä tasoa oleva TTT Riga oli parempi lukemin 68-43. Kovia pelejä on luvassa tänäkin vuonna, sillä huomisessa välierässä vastaan asettuu Vega 1/Liepaja ja jos Catz sen pudottaa, nähtäneen loppuottelussa viime vuoden toisinto.

Catz on kohdannut Vegan tällä kaudella jo neljästi. Kolme kertaa kissat ovat poistuneet parketilta voittajana ja ainoastaan viimeisessä kohtaamisessa se joutui avainpelaajien lepuuttamisen seurauksena taipumaan tappioon 53-92. Sen jälkeen Vegan joukkueessa on tapahtunut hienoisia muutoksia, sillä sen riveihin liittyi entinen Latvian maajoukkuepelaaja Zane Jakobsone-Pelse. 12 pisteen keskiarvolla neljässä pelissä pussittanut Pelse on kova tekijä ja Catzin puolustuksen on oltava erittäin tarkkana hänen kanssaan.

Eivätkä Vegan tähtipelaajat tähän lopu. Pallotaituri Ilze Jakobsonen rinnalla hyökkäävät maajoukkueessakin esiintyneet Kristine Silaraja, Laura Audere ja Kriste Druskyte takaavat, ettei mikään tule kentällä ilmaiseksi. Yllättävää kyllä, näinkin nimekkään ryhmän pelaaminen riippuu pitkälti Jakobsonen pelipäivästä: parhaimmillaan lähes pitelemätön tähti vajoaa toisinaan lähes täydelliseen näkymättömyyteen, minkä seurauksena joukkueen hyökkäyspeli heikentyy merkittävästi.

Catz on urakoinut lähiaikoina varsin kapealla ryhmällä. Joukkueen jokainen peli on ollut elintärkeä, eikä valmentaja Mika Haakana ole pystynyt tarjoamaan loukkaantumisista toipuville Lotta Hämäläiselle ja Meriem Eerikinharjulle peliaikaa. Toivottavasti tänä viikonloppuna myös penkkipelaajille tulee näyttöpaikkoja, sillä joukkueella on edessään tärkeitä pelejä myös kotimaan sarjassa ja siksi jokaisen kynnelle kykenevän pelaajan pitäisi olla valmis astumaan kentälle tilaisuuden niin vaatiessa. Mikä tärkeintä, rosteri on pysynyt terveenä ja niinpä Catz pääse lähtemään tämänkin viikonlopun peleihin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Catzin ja Vega 1/Liepajan välinen välieräottelu alkaa lauantaina klo 16:30 ja sitä voi seurata netti-tv:n kautta.

Kari Glödstaf
7.4.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy