Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz hakee loppuottelupaikkaa Espoosta

Latvia-Estonia Liigan tuplapeliviikonlopusta ehjin nahoin selvinneen Catzin kiireet jatkuvat, kun se lähtee huomenna keskiviikkona hakemaan loppuottelupaikkaa Espoo Unitedilta. Joukkueet ovat kohdanneet välieräsarjassa kolmesti, joista Catz on ottanut voitot kahdesta viimeisestä pelistä. Erikoista sarjassa on se, että tähän mennessä selvin peli on pelattu Espoossa, Catzin voittomarginaalin ollessa tuolloin +17. Lappeenrannassa pelatut pelit ovat päättyneet EU:n yhden pisteen ja Catzin neljän pisteen voittoihin.

Catz lähtee otteluun hyvävireisenä. Viikonlopun peleissä se esitti paikoin niitä otteita, joilla se on hankkinut viimeisten vuosien mestaruutensa. Pallo liikkui nopeasti pelaajalta toiselle, paikkaa haettiin väsymättä eikä heittomahdollisuuksissa liiemmin emmitty. Puolustuspeli oli kurinalaista kautta linjan ja vaikka loppuottelussa tulikin takkiin yli 20 pisteellä, ei tulosta voi pitää TTT Rigan kaltaista huippujoukkuetta vastaan pelatessa katastrofina. Tämän tietää myös joukkueen valmentaja Mika Haakana:

- Hienot pelit viikonloppuna alla ja tuloksena upea 2. sija kansainvälisessä sarjassa. Palauduimme Final Four -viikonlopuksi välieräsarjan kolmesta ensimmäisestä ottelusta hyvin ja nyt pelasimme back-to-back -pelit viikonloppuna. Urakka on kova, mutta nyt pitää vaan jaksaa ja yrittää kairata voitto todella hyvää Espoon joukkuetta vastaan.

Catzin on edelleenkin oltava erityisen tarkkana EU:n kivikovan kolmikon Dionne PoundsFaith RandolphShenita Landry kanssa. Ennakkoluulottomasti pelaavat tähdet on otettava tarkasti joka puolella kenttää, sillä huipputason viimeistelyn lisäksi he osaavat liikuttaa palloa arvaamattomasti. Taustalta tulevat Tabatha Richardson-Smith ja Ellen Nurmi pystyvät myös tehokkaaseen viimeistelyyn, kun taas Saara Sandell painii puolustuksessa tasapäisesti kenen tahansa Naisten Korisliigan hyökkääjän kanssa.

- Pallon liikuttaminen ja oikeiden valintojen tekeminen palloscreeneissä ovat avainasioita myös neljännessä ottelussa. Tilankäytön ja toteutuksen pitää olla optimaalista Espoon hyvin organisoitua puolustusta vastaan. Levypallopeli oli se osa-alue, jossa voimme eniten parantaa viikonlopun koitoksista.

Catzin terveystilanne on erinomainen, sillä tällä kertaa kukaan ei palannut pelikyvyttömänä takaisin kotiin. Viikonlopun pelit osoittivat joukkueessa olevan tehoja yllin kyllin, nyt ne on vain valjastettava täyteen käyttöön heti alusta alkaen. Jos kissat saa pelinsä rullaamaan samalla tavalla kuin lauantain välieräottelussa Vega 1/Liepajaa vastaan, joukkuetta on vaikea pysäyttää. Jos alku on puolestaan yhtä tahmea kuin kolmessa aikaisemmassa välieräottelussa, illasta tulee pitkä ja raskas sekä vierasjoukkueelle itselleen että sen uskolliselle kannattajajoukolle.

Ottaako Catz kolmannen voiton ja marssii finaaleihin vai tarraako vastikään EU:n kanssa jatkosopimuksen tehneen Kimmo Kujansivun ryhmä oljenkorteensa, se selviää huomenna klo 18:30 alkaen. Ottelu pelataan Tapiolan urheiluhallissa ja sitä voi seurata myös go.fanseat.com -sivuston kautta.

Kari Glödstaf
11.4.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy