Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz luottavaisena kolmanteen välierään

Eilen maanantaina kotiedun takaisin napannut Catz lähtee luottavaisena huomisiltaiseen kotiotteluun Espoo Unitedia vastaan. Lauantaina sarjan tahmeasti aloittanut kissalauma sai eilen taas koneensa hyrräämään ja jälki oli sen mukaista: ensimmäisen neljänneksen nihkeän esityksen jälkeen joukkue takoi 30 minuutissa 67 pistettä ja jätti espoolaiset 39 pisteeseen. Mikäli Catz pelaa huomenna samanlaisella itsevarmuudella ja tehokkuudella, on vierailla kova työ kääntää ottelusarja itselleen.

Catz on joukkue, joka on aina toiminut ryhmänä. Tiivis viisikkopelaaminen ja selkeät roolit ovat siivittäneet kissoja pitkin talvea ja etenkin näin tärkeissä otteluissa nämä seikat nousevat entistä merkittävämpään asemaan. Työtä on tehtävä molemmissa päissä kenttää ja pyyteettömästi, sitä korostaa myös valmentaja Mika Haakana.

- Viisikon yhdessä toimiminen tulee olemaan taas avainsana Espoo Unitedin hyvin organisoitua puolustusta vastaan. Ajoitukset ja tilankäyttö pitää olla priimaa hyökkäyksessä ehjät 40 minuuttia. Avausottelussa olimme 2 viikon tauon jäljiltä ruosteessa ja Espoossa pystyimme pelaamaan noin 25 minuuttia suhteellisen ehjästi molemmissa päissä kenttää.

Molemmat joukkueet lähtevät kamppailuun todennäköisesti parhailla kokoonpanoillaan. Ensimmäisen osaottelun hapuilun jälkeen Haakana tuntuu löytäneen oikeat kaitsijat espoolaisten pelätylle hyökkäyskolmikolle. Shenita Landry, Faith Randolph ja eilen heittonsa kanssa vaikeuksissa ollut Dionne Pounds ovat joukkueelleen kultaakin kalliimpi kolmikko, vaikka heidän perässään kulkee Tabatha Richardson-Smithin ja Ellen Nurmen kaltaisia pistelinkoja. Hyökkäyspelin rytmittäminen on tärkeää, sillä toisessa päässä Catzin pitää pystyä ”jauhamisen” lisäksi myös nopeisiin juoksuihin ja hyödyntää puolustuksen taakse jäävät aukot. Pelitemmon ja intensiteetin nostaminen ovat myös avaintekijöitä, tässä asiassa emäntien ei pidä luovuttaa aloitetta pois.

Catzin ja EU:n välinen huippuottelu alkaa Urheilutalolla klo 18:30. Tule kannustamaan kissat voittoon ja samalla tapaamaan myös tuoreen Bandyliigan mestarin, Veiterän pelaajia!

Kari Glödstaf
4.4.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy