Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Naisten Korisliigan välierät alkavat – Catz kohtaa kivikovan EU:n

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin huomenna ja suoraan sanoen on todettava, että mukana on oikeutetusti sarjan neljä parasta joukkuetta. Kaikki kunnia Espoo Unitedia piinanneelle Kouvottarille ja Peli-Karhuja vastaan mitelleelle Forssan Alulle, mutta olisi ollut vääryys, jos jompikumpi joukkue olisi mennyt näistä ottelupareista jatkoon: Kouvottaret oli vielä aavistuksen liian kokematon näihin kekkereihin, kun taas Forssa ei onnistunut missään vaiheessa pysäyttämään joulutauolta alkanutta syöksykierrettään. Uusi kausi tuo kuitenkin uuden mahdollisuuden, eikä kummassakaan joukkueessa ole syytä heittää pyyhettä kehään.

Catz aloittaa oman urakkansa Urheilutalolla, jonne saapuu viimeksi runkosarjan päätöskierroksella kaupungissa vieraillut Espoo United. Vierailijoiden pelituntuma saattaa olla hieman emäntiä parempi, sillä se pelasi puolivälierissä kolmesti Kouvottaria vastaan ja sai näin ollen hiottua vaaralliseksi tiedetyn ryhmän pelikuvioita yhtenäisemmiksi. Catz puolestaan sai paikkailla kolhujaan ja tulee jatkopeleihin levänneenä ja täynnä intoa.

- Vastassa on todella hyvä koripallojoukkue ja edessä lienee Catzin kovin välieräsarja, Mika Haakana sanoo yhtään liioittelematta. Catzin jo vuonna 2013 finaaleissa kohdannut sentteri Shenita Landry on pelannut upean kauden ja on Espoo Unitedin hyökkäyksen pääkohde, Dionne Pounds näytti taas taitonsa kaksi viikkoa sitten upottamalla seitsemän kolmosta runkosarjan päätöstrillerissä. Uudet vahvistukset Faith Randolph ja Tabatha Richardson-Smith ovat myös mahtavia pelaajia. Espoon joukkueesta kertoo paljon se, että Smith aloittaa pelit useimmiten penkiltä.

Catzin ei kuitenkaan pidä kunnioittaa vastustajaa liikaa, sillä päätöskierroksella se pystyi pysäyttämään sekä Randolphin että Richardson-Smithin. Camilla Grönbergillä, Veera Pirttisellä, Lena Reshetkolla ja Samarie Walkerilla on varmasti omat temppunsa EU:n nimivahvan hyökkäysarsenaalin himmentämiseen. Vastaavasti Chandrea Jonesin juonikkuus ja Reshetkon kanssa pelatut syöttökombinaatiot sekoittavat EU:n pakkaa kentän toisessa päässä. Molemmilta joukkueilta löytyy lisäksi voimaa myös penkiltä, Catzin pitkäaikaispotilas Meriem Eerikinharjukin on taas pelikuntoinen ja vaarallinen täsmäase etenkin kaukoheitoissa.

- Olemme harjoitelleet kaksi viikkoa laadukkaasti, tehneet 3-4 fysiikkaharjoitusta Arttu Rossin johdolla ja toivottavasti pelirytmimme löytyy pitkän tauon jälkeen. Meidän pitää pelata kurinalaisesti molemmissa päissä kenttää ja pidettävä pallosta huolta. Jos onnistumme kollektiivina, uskon meillä olevan hyvät mahdollisuudet tässä sarjassa.

Avausottelun tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa, joten sinunkin panoksellasi on väliä. Tule ja tuo ystäväsikin Urheilutalolle paitsi seuraamaan Suomen parasta naiskorista, myös huutamaan ja kannustamaan kissat finaaleihin. Ylösheitto suoritetaan klo 17:00.

Kari Glödstaf
31.3.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy