Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzille vieraita Euroopan huipulta

Latvia-Estonia Liiga on osoittautunut Catzille kultaakin kalliimmaksi kokemukseksi mitellä taitojaan ja tasoaan kovien baltialaisten joukkueiden kanssa. Kansainvälisten otteluiden tuoman varmuuden ja periksiantamattomuuden hedelmiä saatiin korjata viimeksi keskiviikkona, kun joukkue kaatoi Kouvolassa Kouvottaret oltuaan pahimmillaan peräti 21 pistettä emäntiä jäljessä. Lopussa kissojen rutiini oli liikaa nousijajoukkueelle, joka joutui taipumaan vierailleen 11 pisteellä luvuin 69-80.

Eikä kissojen juoksu ole ollut irtonaista pelkästään kotimaan parketeilla, vaan hyvä pelaamisen taso ja taktinen rikkaus ovat olleet valttia myös maamme rajojen ulkopuolella. Tästä erinomaisena todisteena kolme voittoa Vega 1/Liepajan joukkueesta sekä äärimmäisen tiukka kamppailu eurokoriksen huippujoukkuetta TTT Rigaa vastaan. Nyt kissalauma saa revanssin, kun riikalaiset tulevat viikonlopuksi Lappeenrantaan. Catzin valmentaja Mika Haakana odottaa innolla tulevia pelejä.

- Vastassa on eurooppalainen huippujoukkue. Viimeksi pärjäsimme heille avauspelissä 35 minuuttia tilanteeseen 55-59, mutta sen jälkeen tuli taittuminen. On hienoa päästä haastamaan tuon tason joukkue. Nämä ovat harvinaisia tapahtumia lappeenrantalaisessa palloilussa.

TTT Riga on kahdella viime kaudella selviytynyt EuroCupissa 16 parhaan joukkoon. Viime kaudella joukkue putosi italialaiselle Venezialle 14 pisteellä, tänä vuonna unkarilainen Kegledi oli parempi yhteispistein 130-127. Joukkue koostuu kotimaansa parhaimmistosta ja sitä on täydennetty kahdella amerikkalaisella ja yhdellä liettualaisella pelaajalla. Nimilista herättää kunnioitusta jokaisessa lajia seuraavassa henkilössä.

- TTT Riga on vahvistunut entisestään viime kaudesta ja joukkueen tasosta kertoo osaltaan se, että neljä viimeistä kesää naisten WNBA:ta pelannut Sydney Carter pelaa penkiltä tulevana takapelaajana, eikä siis useimmiten lukeudu joukkueen aloitusviisikkoon. Suurin tähti lienee heittävä takapelaaja, 35-vuotias Gunta Basko-Melnbarde, joka oli avainroolissa johdattamassa Latviaa EM-neloseksi ja sitä kautta 2008 Pekingin olympialaisiin. Sen jälkeen hän on tahkonnut Euroliigaa ja ollut myös EM-kisojen vakiokävijä Latvian maajoukkueessa.

Catzin loukkaantumistilanne on tällä haavaa erittäin hyvä, ainoastaan Meriem Eerikinharju puuttuu ryhmästä kasvovamman vuoksi. Viimeksi kissat kohtasivat Rigan ilman Valencia McFarlandia, jonka tuolloinen alaraajavamma on onneksi voitettu aikapäiviä sitten. Näin ollen Catz pääsee kohtaamaan nimekkäät vieraansa lähes ykkösmiehistöllä.

- Paine on näissä peleissä jatkuvaa, joten meidän on pystyttävä pitämään pallosta huolta ja pidettävä hyökkäys kasassa, Haakana painottaa. Edessä on mielenkiintoinen viikonloppu.

Catzin ja TTT Rigan ottelut pelataan Urheilutalolla lauantaina 4.3. ja sunnuntaina 5.3. Molemmat ottelut alkavat klo 14:00. Muistathan, ettei Naisten Korisliigan kausikortti käy maksuvälineenä näihin peleihin.

Kari Glödstaf
3.3.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy