Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzilla edessä tärkeä viikonloppu Liepajassa

Naisten Korisliigassa suvereeniin menoon äityneen Catzin ottelut jatkuvat tänä viikonloppuna kansainvälisillä parketeilla, kun joukkue matkustaa Latviaan. Hyvissä asemissa jatkopelejä kyttäävien kissojen vastustaja tulee satamakaupunki Liepajasta, jonka ylpeys Vega 1 kävi tammikuun loppupuolella Lappeenrannassa toteamassa Catzin kovuuden. Tuolloin ottelut päättyivät niukalla piste-erolla Catzin hyväksi (74-65, 69-65), joten minkään sortin murskajaisia ei ole odotettavissa suuntaan jos toiseenkaan.

Catzin otteet Latvia-Estonia Liigassa ovat olleet tällä kaudella vakuuttavia, ainoastaan jälkimmäinen vierasottelu TTT Rigaa vastaan ei sujunut lähellekään käsikirjoituksen mukaisesti (41-98). Valencia McFarlandin loukkaantumisesta johtuen kapealla ryhmällä operoineen joukkueen vahvuudesta putosivat tuolloin sekä Meriem Eerikinharju että Miina Lapila pois, jolloin Rigan oli tavallista helpompi höykyttää väsynyttä vierailijaansa. Nyt Lapila ja McFarland ovat taas pelikuntoisia.

Vegan vahvassa joukkueessa riittää ratkaisijoita monella rintamalla. Maajoukkuekokemusta omaavat Kristine Silaraja, Laura Audere ja huipputaitava Ilze Jakobsone saivat täksi kaudeksi rinnalleen Liettuan maajoukkueessa esiintyneen Kriste Druskyten, joten tulivoimaa joukkueessa riittää. Taitavan pelaajanipun otteita rasittaa ainoastaan satunnainen ailahtelevaisuus, johon etenkin Jakobsone toisinaan sortuu joutuessaan jatkuvasti iholla roikkuvan vartioinnin kohteeksi. On silti syytä muistaa, ettei Vegan peli pysähdy pelkästään Jakobsonen pimentämällä, sen verran laadukas ryhmä on kyseessä.

Catzin ja Vegan edelliset kohtaamiset Lappeenrannassa olivat paitsi vauhdikasta ja hyvätasoista koripalloa, myös intensiivistä ja tunnerikasta kamppailua sarjapisteistä. Kahden voittonsa ansiosta Catzilla on hienoinen etulyöntiasema tuleviin otteluihin, sillä voittamalla toisen se lähestulkoon varmistaisi suoran paikan välieriin. Tällöin Vegan pitäisi pystyä kaatamaan vahvasti esiintynyt TTT Riga, jolle se hävisi ensimmäisen kohtaamisen luvuin 42-69. Vaikka Catz häviäisikin molemmat pelinsä, se pitäisi vielä alle 13 pisteen yhteistappiolla välieräedun itsellään, eikä tulevilla Riga-peleillä olisi enää sarjataulukon kannalta suurta merkitystä.

Spekuloitavaa siis riittää, mutta sunnuntai-iltana olemme huomattavasti viisaampia. Vega 1:n ja Catzin väliset ottelut pelataan lauantaina klo 16:00 ja sunnuntaina 14:00. Ainakin jälkimmäistä voi seurata Sportacentrin nettitv:n kautta.

Kari Glödstaf
18.2.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy