Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Siipirikkoinen Catz emännöi RSU:ta

”Juuri kun luulin päässeeni siitä eroon, minut vedettiin takaisin mukaan.” Al Pacinon esittämän mafiapäällikkö Michael Corleonen kuolemattomaksi noussut lausahdus Kummisetä 3:ssa nousi saman tien mieleeni, kun kuulin Catzia koettelevasta loukkaantumissumasta. Loukkaantumishuolista pitkin syksyä kärsinyt kissalauma ehti olla kunnossa ainoastaan kuukauden verran ennen uusia takaiskuja. Tulevaan viikonloppuun joukkue lähtee siipirikkoisena, sillä kokoonpanosta puuttuu peräti neljä pelaajaa.

- Loukkaantumistilanteemme on taas hankala, Mika Haakana myöntää. Neljä pelaajaa tippui pois viime viikolla ja vain Valencian (McFarland) jalkavamma on osaltaan rasitusperäinen. Joukkueessa on nyt periaatteessa seitsemän pelikuntoista pelaajaa, mutta uskon että saamme A-tytöistä vähän täydennystä ja olemme viikonloppuna ihan ok. Nämä kuuluvat urheiluun ja antavat samalla toisille pelaajille mahdollisuuden ottaa enemmän vastuuta.

Catz ja RSU kohtasivat muutama viikko sitten Riiassa, josta kissat raapivat kokoon täydet neljä pistettä. Sen jälkeen molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia, sillä Catzin vastoinkäymisten vastineeksi RSU menetti parhaan korintekijänsä Ance Aizsilan Belgiaan, mikä syönee joukkueen hyökkäystehoja entisestään. Hänen siskonsa, maajoukkuetaustan omaava Kate Aizsila on puolestaan kärsinyt eri asteisista vammoista, joten aivan parhaassa iskussa ei joukkue ole. Menetysten ei saa antaa kuitenkaan hämätä.

- Tärkeiden pelaajien poissaolo saattaa itse asiassa olla yksittäisessä ottelussa jopa eduksi, sillä se antaa toisille pelaajille enemmän heittopaikkoja ja mahdollisuuksia muutenkin. Sarjasijoituksestaan huolimatta RSU on paha vastustaja, sillä se puolustaa sitkeästi ja fyysisesti ja piti jopa TTT Rigaa tiukoilla 25 minuuttia tammikuun ottelussa.

Ance Aizsilan lähtö jättää silti RSU:n joukkueeseen ison loven, sillä tähti viimeisteli joukkueensa pisteistä selkeästi eniten (18,5 pistettä/ottelu). Kate Aizsila on listalla toisena, mutta silti siskostaan selvästi jääneenä (11,3) ja Guna Lagdzina kolmantena (9,4). Catzilla pistejakautuma on tasaisempi: Chandrea Jones (17,3), Lena Reshetko (13,8) ja Valencia McFarland (10,8). Viime viikonlopun ottelut tosin osoittivat, että tulivoimaa löytyy myös ydinkolmikon ulkopuolelta, siitä näytteenä Camilla Grönbergin (13 pistettä) ja Veera Pirttisen (10 pistettä) lukemat lauantaina TTT Rigaa vastaan.

- Tavoitteena on tuoda hyökkäykseen uusia automaatioita ja pitää peli paremmin kasassa kuin viime viikonloppuna TTT Rigan hurjassa pallonpaineessa. Neljä pistettä on viikonlopun tulostavoite hankalasta tilanteesta huolimatta. Silloin ratkaisu suorasta finaaliturnauspaikasta jäisi kolmen viikon päähän Liepajaan.

Catzin ja RSU:n ottelut pelataan Urheilutalolla lauantaina ja sunnuntaina. Molemmat ottelut alkavat klo 14:00. Tule kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
3.2.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy