Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz mittaa eurooppalaisiin huippuihin lukeutuvan TTT Rigan kotikunnon

Pirteästi tämän kauden Latvia-Estonia Leaguen aloittaneen Catzin todennäköisesti kovimmat pelit käydään tänä viikonloppuna Riikassa, kun kissapaidat vierailevat Eurocupissa 16 parhaan joukkoon yltäneen TTT Rigan kotiareenalla. Neljästä ottelusta yhtä monta voittoa ottanut Catz lähtee otteluun altavastaajana, mutta ei suinkaan suostu myymään nahkaansa halvalla.

- Ei epäilystäkään, etteikö meillä olisi tämän viikonlopun otteluissa Catzin 20-vuotisen historian kovin joukkue vastassa. Tämä on upea haaste ja heittäytymisen paikka meille. Pääsemme pelaamaan eurooppalaista tähtisikermää vastaan ainakin neljä kertaa tänä keväänä ja se jos mikä vie toimintaamme ja kulttuuriamme eteenpäin. Olemme todella kiitollisia taustajoukoille ja tukijoille, että saamme olla näin kovissa karkeloissa mukana.

Catzin valmentaja Mika Haakana tietää mistä puhuu. Viime kaudesta entisestään vahvistunut Riga on siis niittänyt menestystä paitsi Euroopan kentillä, myös kansallisessakin sarjassa, jossa se voitti Vega1/Liepajan selvin lukemin 101-54. Joukkueen tasosta kertoo paljon myös se, että viime kauden jälkeen pois lähteneiden Kirsten Mannin ja Zenta Melnikan tilalle on hankittu vieläkin nimekkäämpiä pelaajia eri maajoukkue- ja arvokisakävijästatuksilla – edes neljänä edellisenä kautena WNBA:ta pelanneella Sydney Carterilla ei ole välttämättä asiaa avausviisikkoon.

- Haaste on vielä luokkaa-kahta kovempi kuin viime keväänä, Haakana tunnustaa. Uskon kuitenkin, että myös meillä on potentiaalia pelata parempaa koripalloa kuin viime vuonna, kun vain saamme joukkueemme sataprosenttiseen kuntoon ja kaikki pelaajat lopullisesti ”samalle sivulle”.

Viime viikonlopun pelit Liepajaa vastaan näyttivät selvästi, että pelin tempo ja intensiteetti ovat korkeampia maamme rajojen ulkopuolella. Hetkeäkään ei saa antaa tilaa tai muuten vastustaja rokottaa välittömästi. Vastaavasti toisessa päässä on käytettävä kaikki mahdollisuudet korintekoon, sillä uusia tilanteita ei välttämättä tule.

- Joukkueena meidän on onnistuttava 40 minuuttia kurinalaisesti ja pidettävä pallosta huolta kovassa pelitempossa. Jokaisen pelaajan pitää osallistua levypallopeliin. Jos pärjäämme levypalloissa ja pystymme hyökkäämään tehokkaasti TTT Rigan palloscreenipuolustusta vastaan, uskon meillä olevan yksittäisessä ottelussa mahdollisuus voittoon. Paras viidestä tai paras seitsemästä –sarja voisi ollakin jo aikamoinen vuori kiivettäväksi.

Catz lähtee tuplapeleihin lähestulkoon parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Roosa Kososen loukkaantumisen lisäksi joukkue sai jobinpostia, kun hienoja otteita esittänyt Valencia McFarland liittyi alaraajavamman myötä sairastuvalle. Vamma pitänee taitavan takapelaajan syrjässä peleistä parin viikon ajan, mutta onneksi joukkueen rosterissa on vaihtoehtoja McFarlandin korvaamiseksi.

TTT Rigan ja Catzin väliset ottelut pelataan OSC Arenalla ja ne alkavat lauantaina klo 17:00 ja sunnuntaina klo 14:00. Otteluita voi seurata internetin välityksellä osoitteessa http://www.wbbl.eu/en/news?news_id=325

Kari Glödstaf
27.1.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy