Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Kissoilla edessä kansainvälinen viikonloppu

Tänä viikonloppuna tapahtuu se, mitä monet koripallon ystävät ovat odottaneet: Catz saa vastaansa vieraita Latviasta, kun satamakaupunki Liepajan ylpeys Vega 1/Liepaja saapuu tuplapeliviikonlopuksi Lappeenrantaan. Eivät liepajalaiset täällä suinkaan ensimmäistä kertaa ole, sillä joukkue nähtiin viime kaudella Urheilutalon parketilla kahdesti. Catz vei molemmat kotiottelunsa selkein lukemin (81-53, 75-55) ja vieraissakin pistepotti karttui 69-74 voitolla.

Catz aloitti tämän vuoden Latvia-Estonia Leaguen kahdella voitolla RSU:sta. Vegalla ei ole vielä ollut ylemmässä loppusarjassa yhtään ottelua, mutta alkusarjassa se teki murskaavaa jälkeä häviten yhdeksästä ottelustaan vain yhden, senkin sarjan ennakkosuosikki TTT Rigalle. Catzin valmentaja Mika Haakana on nostanut Vegan sarjan toiseksi kovimmaksi vastustajaksi. Catzin leirissä on kartoitettu tarkasti Vegan otteita, ja Haakanalla on antaa tarkkaa analyysiä kissapaitojen tulevasta vastustajasta.

- Vega Liepajan runko ja pelityyli on pitkälti sama kuin viime vuonna. Takakentällä peliä pyörittävät kuntoihmeet Kristine Silaraja ja Ilze Jakobzone. 187-senttinen Ieva Vitola aiheuttaa päänvaivaa modernina "stretch-fourina" ja tuo näin heittotaidollaan tilaa joukkueen taitaville takapelaajille. Sen lisäksi joukkue on vahvistunut Liettuan maajoukkuepelaaja Kriste Druskytella sekä kivikovassa Latvian maajoukkueessa vielä 2013 pelanneella Laura Auderella. Urallaan mm. Italiassa ja Espanjassa pelannut Audere palkittiin 2013 Latvia-Estonia Leaguen parhaana pelaajana (pistekeskiarvo 20,3 per ottelu).

Valencia McFarlandin tulon jälkeen vahvaan vireeseen äitynyt Catz on pelannut nyt yhdeksän ottelua, joista se on voittanut seitsemän. Joukkueen peliin jatkuvasti paremmin sisään pääsevä McFarland, aina varma Lena Reshetko ja molemmissa päissä kenttää ahkeroiva Chandrea Jones ovat nousseet viime otteluissa vastuunkantajiksi, mutta myös Veera Pirttisen tinkimätön puolustustyöskentely, Samarie Walkerin levypallopeli ja Heta Äijäsen tasaisuus ovat olleet kissojen parantuneen pelin avainasioita. Joukkue pelaa tällä hetkellä erittäin yhtenäistä ja kurinalaista peliä, jossa jokainen pelaaja tietää roolinsa ja vastuunsa. Toivottavasti viikolla kipeytynyt Camilla Grönberg on parantunut pelikuntoon, sillä näissä otteluissa tarvitaan jokaisen kissapaidan panosta.

- Vega Liepaja pelasi kolme jaksoa tasaisesti viime viikonloppuna Eurocupissa 16 joukkoon edennyttä Slovakian Good Angelsia vastaan Itä-Euroopan liigan ottelussa, Haakana kertoo. Kovatasoinen joukkue on siis vastassa ja pääsemme seuraavina viikonloppuina mittaamaan, missä menemme eurooppalaisessa koripallotasossa (Vega Liepaja nyt kotona ja eurooppalainen huippujoukkue TTT Riga seuraavana viikonloppuna vieraissa). Hieno haaste siis edessä, europelit ovat todella harvinaista herkkua lappeenrantalaisille palloilujoukkueille!

Catzin ja Vega1/Liepajan molemmat ottelut alkavat klo 14:00. Tule nauttimaan hyvätasoisesta, kansainvälisestä naiskoripallosta ja tuo ystäväsikin mukaan ihailemaan kovatasoisten eurooppalaisjoukkueiden taitoa. Huom! Muistathan, etteivät Naisten Korisliigan kausikortit käy kansainvälisen liigan otteluihin.

Kari Glödstaf
20.1.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy