Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catz aloittaa Latvia-Estonia Basketball Leaguen RSU:n vieraana

Tänään perjantaina Riikaan matkustavan ja huomenna Latvia-Estonia Basketball Leaguen ottelun aloittavan Catzin ensimmäinen vastustaja on Rīgas Stradina Universitāte, RSU, joka voitti runkosarjan päätösottelussaan TTT Riga Junioresin 60-53 ja kampesi samalla viimeiselle pudotuspelipaikalle. Viime vuoden sarjassa RSU/Merks jäi alempaan loppusarjaan, jonka se voitti.

Catz lähtee otteluihin lähes parhaalla kokoonpanolla. Lotta Hämäläisen saama pelilupa ja keskiviikkona pelatut ensimmäiset minuutit pitkän tauon jälkeen antavat aihetta tyytyväisyyteen, mutta kuumeisena kotiin jääneen Meriem Eerikinharjun ja maajoukkueleirillä olevan Roosa Kososen poissalot ovat puolestaan huono asia – etenkin Eerikinharjun kolmosille olisi tällä hetkellä käyttöä. Catzin valmentaja Mika Haakanan mukaan joukkueen tilanne on silti hyvä ja koko joukkueen laadukasta yhteisharjoittelua on viimeinkin saatu alle.

- RSU on tulevista vastustajistamme kolmanneksi kovin, hieman Liepajan takana. Heillä on muutamia todella hyviä pelaajia, mutta pääsääntöisesti peli pyörii Aizsilan sisarusten ympärillä, Haakana aprikoi tulevaa. Olemme katsoneet nauhalta kolme heidän edellistä otteluaan ja keskitymme ottamaan RSU:lta muutamia pääpelejä pois.

Aizsilan sisaruksilla Haakana tarkoittaa Kate ja Ance Aizsilaa (s. 1994). Kaksoissisaret ovat molemmat pelanneet paitsi TTT Rigan joukkueessa, myös käyneet läpi Latvian nuorisomaajoukkueet. Kate on vakiinnuttanut paikkansa myös naisten maajoukkueessa, mutta Ancelle ei ole kutsua vielä saapunut. Hurjassa pisteputkessa oleva Ance valittiin vastikään Latvia-Estonia Basketball Leaguen joulukuun pelaajaksi tehoilla 19,5 pistettä, 5,5 levypalloa ja 4,5 torjuntaa.

Catz pelaa viikonlopun ottelunsa Rigas 49 -areenalla, koska alkuperäinen ottelupaikka on remontissa. Uuden pelipaikan myötä myös ottelun alkamisaikaa on siirretty myöhäisemmäksi (19:45). Sunnuntainen ottelu RSU:ta vastaan alkaa klo 14. Otteluista ei ole todennäköisesti kuvaa tarjolla, mutta pyrimme seuraamaan tapahtumia jossain muodossa ja päivittämään tilanteita ja tilastoja sekä tänne kotisivuille että sosiaaliseen mediaan.

Kari Glödstaf
6.1.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy