Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Sarjakärki HyPo saapuu Lappeenrantaan

Naisten Korisliigan kestomenestyjä Catz ei ole ollut ihan hetkeen tilanteessa, jolloin sarjan loppusuoralle kaarrettaessa se saa kotikentälleen vastaansa sarjaykkösen – Catz kun on itse pitänyt useampana perättäisenä keväänä paalupaikkaa hallussaan. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin toinen, kun sarjan kärkipaikkaa syksystä lähtien pitänyt Hyvinkään Ponteva saapuu Lappeenrantaan. Ensimmäisellä kierroksella kissoille hävinneet hyvinkääläiset ovat sen jälkeen kärsineet ainoastaan yhden tappion, Helmi Basket HBA:lle marraskuussa. Nyt joukkueella on alla 11 ottelun voittoputki ja kova halu ottaa Catzin päänahka myös vieraskentällä.

Entisestäänkin vahva HyPo on kiinnittänyt lähiaikoina riveihinsä liudan kovia nimiä. Ensin Ranskasta saapui maajoukkuekokemusta omaava takapelaaja Meral Bedredtin, sitten niin ikään maajoukkueessa pelannut Anni Jämsä teki paluun kasvattajaseuraansa Saksasta ja viimeiseksi vihreään pelipaitaan sonnustautui uransa jo kertaalleen lopettanut Niina Laaksonen. Näin HyPo nappasi kertaheitolla mestarisuosikin viitan harteilleen. Catz-valmentaja Mika Haakanan mukaan ottelusta tulee mielenkiintoinen.

- HyPo-ottelu on hyvä mittari, silloin nähdään miten pärjäämme sarjan ylivoimaisinta joukkuetta vastaan. Voitimme heidät kotona avauskierroksella sekä harjoitusottelussa, mutta sen jälkeen joukkueiden syksyt lähtivät täysin vastakkaisiin suuntiin. Kaikkiaan joukkueessa pelaa 8 nykyistä tai entistä maajoukkuepelaajaa, minkä lisäksi Bria Goss lukeutuu sarjan parhaisiin ulkomaalaispelaajiin.

Loukkaantumisista kärsinyt kissalauma saa otteluun mieluisia uutisia, kun Riiassa kolhun saanut Miina Lapila tekee paluun kokoonpanoon ja tuo leveyttä tällä haavaa varsin kapeaan ryhmään. Lauantain Vimpeli-ottelusta puuttuneet Johanna Timperi ja Johanna Kalin liittyvät myös mukaan ja antavat tarvittaessa hengähdysaikaa joukkueen kokeneelle kaartille. Meriem Eerikinharjun poissaolo kestää sen sijaan vielä nelisen viikkoa ja Roosa Kososen tilannetta tarkkaillaan päivittäin.

Huomisen ottelun avainkohtia tulee Catzin osalta olemaan paitsi Gossin pysäyttäminen, myös Taru Tuukkasen ja Laura Saarisen korinaluspelin vaikeuttaminen. Heta Äijäsellä ja Samarie Walkerilla on siis kiireinen iltapuhde edessään, mutta ei hyvinkääläistenkään kannata unohtaa Chandrea Jonesin juonikkaita syöttöjä, Lena Reshetkon loputonta taistelutahtoa ja hyvää vauhtia kuntoutuvan Valencia McFarlandin kuljetuksia.

- Levypallopeli näyttelee isoa osaa ottelussa. Jos pystymme pelaamaan kollektiivina kurinalaisesti ja pidämme pallosta huolta, uskon että meillä on hyvä mahdollisuus kilpailla ottelun voitosta.

Catzin ja HyPon välinen ottelu alkaa huomenna tiistaina klo 18:30 ja samalla voit osallistua Yhteisvastuukeräykseen. Pelipaikkana on tietysti Urheilutalo. Tule nauttimaan hyvästä koripallosta ja kannustamaan kissat voittoon!

Kari Glödstaf
13.2.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • puh. 050 552 2368 • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy