Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzilla kovat panokset runkosarjan päätöskierroksella

Naisten Korisliigan runkosarjan päätöskierros pelataan huomenna lauantaina, eikä se voisi saada juuri jännittävämpää päätöstä. Tasapisteissä olevat Vimpelin Veto ja Kouvottaret kohtaavat ensin mainitun kotihallissa ja kisaavat viimeisestä pudotuspelipaikasta (voitot 1-1) ja Catzin vieraaksi saapuu emäntien kanssa suoraa välieräpaikkaa kärkkyvä Espoo United. Joukkueiden voitot ovat tältä kaudelta niin ikään 1-1, sillä EU tyrmäsi kissat syksyn juhlaottelussa luvuin 55-71, jonka Catz kuittasi Espoossa tuloksella 65-79. Kun vielä todetaan, että voittavalle joukkueelle on luvassa kahden viikon huili- ja harjoitteluaika, ei kamppailussa voisi olla juuri enempää panosta. Tämän tietää myös Mika Haakana:

- Vastassa on materiaaliltaan ehkä jopa sarjan kovin joukkue. EU:n ennestään laadukkaaseen rosteriin lisättiin kaksi todella kovan yliopistotaustan omaavaa vahvistusta. Sarjan paras korintekijä Faith Randolph värvättiin Huimasta siirtoajan kynnyksellä ja Seton Hallissa hurjaa jälkeä tehnyt Tabatha Richardson-Smith saapui joukkueeseen helmikuun alussa. Heidän lisäkseen Shenita Landry on pelannut korin alla vahvasti läpi kauden. Kun tiedossa on, että Kimmo Kujansivun joukkueet pelaavat aina organisoidusti hyvää koripalloa, niin olemme varmasti Suomen sarjassa kauden tähän asti kovimman haasteen edessä.

Sarjataulukon yläpäässä koko kauden viihtynyt Espoo United on ollut viime viikkoina hieman ailahtelevainen. Kymmenestä viime ottelusta joukkue on voittanut kuusi ja kärsinyt neljä tappiota – näistä viimeisin tuli viime sunnuntaina kotihallissa Peli-Karhuille, joka nappasi elintärkeät pisteet mukaansa lukemin 83-86. Suuri kysymys EU:n joukkueessa onkin, kuinka nopeasti sarjan kenties parhaat korintekijät löytävät yhteiset askelmerkit, sillä siihen asti joukkue ei pelaa täydellä potentiaalillaan. Pelintekovoimaa ja pisteidentekijöitä espoolaisilla on amerikkalaisvahvistusten ulkopuolellakin, sillä Dionne Pounds, Minna Mali ja Ellen Nurmi mahtuisivat jokaiseen sarjassa pelaavan joukkueen ryhmään.

Yhdeksän perättäistä voittoa napannut kissalauma on osoittanut otteillaan, että se on alkukauden vaikeuksistaan ja paikoittaisista otteluiden sisäisistä tason heittelyistään huolimatta edelleen vahva mestariehdokas. Hyökkäys- ja puolustuspeli on saatu hyvään tasapainoon ja niitä on päästy hiomaan entistä monipuolisemmiksi viikon pelitauon aikana. Kokoonpano on tervehtynyt ja viime viikonlopun ottelussa Helmi Basket HBA:ta vastaan kentällä piipahtanut Meriem Eerikinharjukin juossee Urheilutalon parketille korisukkaa heiluttamaan.

- Olemme parantaneet viikko viikolta ja pelanneet ajoittain oikein tasapainoista joukkuekoripalloa, Haakana tuumii. Tarvitsemme hyvää toteutusta kollektiivina molemmissa päissä kenttää. Jos onnistumme siinä, uskon meillä olevan hyvät saumat kilpailla ottelun voitosta.

Catzin ja Espoo Unitedin välinen huippuottelu alkaa Urheilutalolla klo 17:00. Tule kannustamaan kissat kotivoittoon, nyt joukkue tarvitsee tukeasi enemmän kuin kertaakaan tämän kauden aikana!

Kari Glödstaf
17.3.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy