Facebook Twitter YouTube Instagram
Etusivu    Joukkue    Uutiset    Ottelut/raportit    Fanituotteet    Blogit    Kumppanit    Albumi    Liput    Linkit    Yhteystiedot    Käsiohjelma    Catz corner    Kissaklubi   

Takaisin edelliselle sivulle

Catzilla edessä viimeinen vieraspeli runkosarjassa
 
Naisten Korisliiga on edennyt Catzin osalta siihen tilanteeseen, että joukkueella on jäljellä enää yksi vierasottelu. Se pelataan Helmi Centerissä Helsingissä, jossa kissoja emännöi sarjan viimeiseksi jämähtänyt Helmi Basket HBA. Edellisellä Helmi Centerin vierailullaan Catz hävisi kotijoukkueelle niukasti luvuin 78-76, mutta voitti Urheilutalolla selvästi pistein 103-68. Vaikka joukkueiden sarjasijoitukset ovatkin taulukon eri päissä, ei Catzin valmentaja Mika Haakana pidä tulevaa peliä läpihuutojuttuna.
 
- HBA pelaa aktiivisesti, organisoidusti ja pyrkii pitämään tempoa, minkä lisäksi se on myös täynnä lahjakkuutta. Keskittymisen ja pelin toteutuksen tulee olla viime otteluiden tasolla aktiivista puolustamista vastaan.
 
Catzin otteluruuhka on ollut viime viikkoina melkoinen. Joukkue pelasi helmikuun neljän sarjaottelun lisäksi neljä Latvia-Estonia Liigan peliä ja maaliskuussakin joukkueen vyölle on kertynyt kahden kansainvälisen pelin lisäksi kaksi Korisliigan ottelua. Koska ottelut ovat koko ajan tärkeitä ja lähestulkoon pakko voittaa, saattaa henkinen ja fyysinen paine alkaa näkyä joukkueen otteissa. Onneksi huomisen jälkeen ryhmä saa hengähtää, sillä edessä on peleistä vapaa viikko. Haakana myöntääkin, että palautuminen ja edellisten pelien nollaaminen henkisesti on taas iso asia.
 
Catzin voittoputki on tällä haavaa kahdeksan ottelun mittainen, kun taas Helmi Basket HBA on kyntänyt syvällä hyvän alkukauden jälkeen. Marraskuussa napatun kolmoisvoiton (Catz, HyPo, Huima) jälkeen joukkue on hävinnyt putkeen 16 ottelua ja valahtanut pysyvästi sarjan viimeiseksi.  Nuorten pelaajien itsetuntoa on koeteltu ilta toisensa jälkeen, kun kokeneemmat pelaajat ovat juosseet puolustuksen läpi vasemmalta ja oikealta. Eikä sarjan katkaisemin ole helppoa viimeisissäkään otteluissa, sillä Catzin jälkeen HBA kohtaa vielä runkosarjan voittajan HyPon.
 
Molemmat joukkueet pääsevät huomiseen koitokseen ehyillä ryhmillä, kun Catzin Meriem Eerikinharju tekee paluun vieraiden pelaavaan kokoonpanoon. TTT Rigaa vastaan tammikuun lopussa loukkaantunut Eerikinharju tuo lisää heittovoimaa Catzin entisestäänkin vahvaan hyökkäyspeliin, mutta joukkueen kapteenistoon kuuluva ”Mertsu” osaa tarvittaessa hoitaa puolustamisenkin. Näin kissojen ryhmä alkaa olla valmis parin viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin. Keskiviikkona mukana olleet Roosa Kosonen ja Johanna Kalin jäävät ryhmästä ulos A-tyttöjen tärkeän SM-sarjapelin vuoksi.
 
Helmi Basket HBA:n ja Catzin välinen mittelö alkaa Helmi Centerissä klo 17:00 ja sitä voi tarvittaessa etäseurata Basket.fi -sivuston tulospalvelun kautta.
 
Kari Glödstaf
10.3.2017

Kuva
Catz-toimisto, Savonkatu 3, 53100 Lappeenranta • toimisto(at)catz.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy